AB

Bibliografia publikacji pracowników
Państwowej Szkoły Wyższej w Białej Podlaskiej

Baza tworzona przez Bibliotekę Akademii Bialskiej im. Jana Pawła II.



Zapytanie: BOCHNO K
Liczba odnalezionych rekordów: 1



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie
1/1
Nr opisu: 0000042743
Autorzy: Marcin Ślifirczyk, Barbara Jędrzejewska, Anna Ślifirczyk, A. Modestowicz-Dobrowolski, K. Bochno.
Tytuł pracy: Vitamin a supplementation in terms of lifestyle disease
Tytuł czasopisma:
Szczegóły: 2019, Vol. 9, no. 1, p. 90--97
p-ISSN: 2083-1617
e-ISSN: 2083-6260

Charakterystyka formalna: artykuł w czasopiśmie polskim
Charakterystyka merytoryczna: artykuł oryginalny naukowy
Charakterystyka wg MNiSW: artykuł w czasopiśmie bez IF (wykaz MEiN)
Język publikacji: ENG
Punktacja ministerstwa: 20.000
Słowa kluczowe ang.: civilization disease ; dietary supplement ; students ; vitamin A
https://progressinhealthsciences.publisherspanel.com/resources/html/article/details?id=191647
DOI: 10.5604/01.3001.0013.3691
Streszczenie: Introduction: Rational nutrition is one of the most important factors affecting human development, maintaining good health and prevention of civilization diseases. Purpose: To assess the state of knowledge among students from John Paul II State School of Higher Education in Biala Podlaska in the impact and effectiveness of vitamin A supplementation on the human body. As well as the assessment of students' knowledge concerning the problem of deficits and diseases caused the overdose of vitamin A. Materials and methods: The study was conducted among 70 students of the John Paul II State School of Higher Education in Biala Podlaska in the period March - April 2018. We used the diagnostic survey method based on the original questionnaire. Results: Students have knowledge about dietary supplements; they could indicate the main effect of the preparations. 62.86% of the respondents knew the correct definition of dietary supplements. They had difficulty with the term of vitamin A in the human body and the diseases caused by the lack of it. The problem was a detailed knowledge of the occurrence and impact on the body of vitamin A supplementation. A small percentage (14.29%) students have ever taken supplements. Conclusions: Students have knowledge about dietary supplements

  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka AB