AB

Bibliografia publikacji pracowników
Państwowej Szkoły Wyższej w Białej Podlaskiej

Baza tworzona przez Bibliotekę Akademii Bialskiej im. Jana Pawła II.



Zapytanie: NAGYOVá LUDMILA
Liczba odnalezionych rekordów: 1



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie
1/1
Nr opisu: 0000044037
Autorzy: Naďa Hazuchová, Jana Stávková, Agnieszka Anna Siedlecka, Ludmila Nagyová.
Tytuł pracy: Consumers' stance on food waste in the Czech Republic, Poland, and Slovakia
Tytuł czasopisma:
Szczegóły: 2022, Vol. 7, issue 3, p. 637--658
p-ISSN: 2471-2086

Charakterystyka formalna: artykuł w czasopiśmie zagranicznym
Charakterystyka merytoryczna: artykuł oryginalny naukowy
Charakterystyka wg MNiSW: artykuł w czasopiśmie z IF (wykaz MEiN)
Język publikacji: ENG
Wskaźnik Impact Factor ISI: 1.800
Punktacja ministerstwa: 40.000
Słowa kluczowe ang.: causes ; consumer ; factors ; food ; wasting
https://www.aimspress.com/article/doi/10.3934/agrfood.2022040
DOI: 10.3934/agrfood.2022040
Streszczenie: This work focuses on the area of food waste from the subjective perspective of the consumers themselves. The key source of data is a questionnaire survey with a sample selection of 3,429 respondents from the Czech Republic, Poland, and Slovakia, which are countries with historical and cultural ties. This survey was orchestrated in 2019 and it aimed to uncover the consumers' stances on this area. For every country involved, the results proved that the most common reason for food waste is that the food spoils when stored. One's stance on food waste is influenced by identifiers such as age, education, economic activity, and perceived income. A significant difference between the surveyed countries can be seen in the fact that Poles have over a 10× greater chance of wasting the smallest amount of food. Descriptive statistics, contingency analysis, and logistic regression were used to analyze the data. It is evident that subsequent research is necessary in this area, ideally with a united methodology for every country in the European Union.

  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka AB