AB

Bibliografia publikacji pracowników
Państwowej Szkoły Wyższej w Białej Podlaskiej

Baza tworzona przez Bibliotekę Akademii Bialskiej im. Jana Pawła II.



Zapytanie: PANASIUK AGNIESZKA
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie
1/8
Nr opisu: ^f^g^h^i*^j_^k_^lDadej Angelika^pDadej Angelika^rDADEJ^sANGELIKA^u^tZakład Dietetyki^qDadej A^w^x0000034080^zDadej Angelika^aBechta
Autorzy: , .
Tytuł czasopisma: Ewa, Agnieszka, Angelika, Amelia, Aleksandra, 999999, 009999.000, 003, (AB) (WNOZ) (WNOZ) (WNOZ) (WNOZ) (3024928923) ; ; ; ; ; , , , , , , 2927018815
Charakterystyka merytoryczna: i*^j_^k_^lDadej Angelika^pDadej Angelika^rDADEJ^sANGELIKA^u^tZakład Dietetyki^qDadej A^w^x0000034080^zDadej Angelika^aBechta
Słowa kluczowe: WNOZ^f^g^h^i*^j_^k_^lDadej Angelika^pDadej Angelika^rDADEJ^sANGELIKA^u^tZakład Dietetyki^qDadej A^w^x0000034080^zDadej Angelika^aBechta

2/8
Autorzy: , .
Uwagi: KosińskaDadej
Słowa kluczowe:
Projekt/grant:

3/8
Nr opisu: two^c2024^a978-83-7259-434-1^a2023/2024^aMystkowska, Iwona^cy^abiostymulatory^aKopia dostępna w Sekcji Bibliometrii.^aWłaściwości dietetyczne i lecznicze bulw topinamburu (Helianthus tuberosus L.) w warunkach stosowania biostymulatorów^bAkademia Bialska im. Jana Pawła II w ramach Regulaminu wsparcia rozwoju zawodowego pracowników uczelni^cPB/14/2021^abulwy^askładniki odżywcze^atopinambur
Autorzy: , .
Tytuł pracy:
Tytuł równoległy: 998899009999.000003Wpływ biostymulatorów na wybrane składniki odżywcze bulw topinamburu (Helianthus tuberous L.)Innowacyjne ogrodnictwo źródłem produktów wysokiej jakościS. 105Lublin978-83-7259-434-12023/2024Mystkowska, IwonabiostymulatoryKopia dostępna w Sekcji Bibliometrii.Właściwości dietetyczne i lecznicze bulw topinamburu (Helianthus tuberosus L.) w warunkach stosowania biostymulatorów : Agnieszka : 999999 : 009999.000 : 003 : Ogólnopolska Konferencja Naukowa, Lublin, 406 czerwca 2024 : streszczenia : Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie - Wydawnictwo : Akademia Bialska im. Jana Pawła II w ramach Regulaminu wsparcia rozw
Oznaczenie wydania: 998899009999.000003Wpływ biostymulatorów na wybrane składniki odżywcze bulw topinamburu (Helianthus tuberous L.)Innowacyjne ogrodnictwo źródłem produktów wysokiej jakościS. 105Lublin978-83-7259-434-12023/2024Mystkowska, IwonabiostymulatoryKopia dostępna w Sekcji Bibliometrii.Właściwości dietetyczne i lecznicze bulw topinamburu (Helianthus tuberosus L.) w warunkach stosowania biostymulatorówbulwyskładniki odżywczetopinambur
Miejsce wydania:
Wydawca:
Rok wydania:
Uwagi:
Charakterystyka formalna:
Charakterystyka merytoryczna:
Język publikacji:
Słowa kluczowe:
Inne bazy podające opis:
  • h^i*^j_^k_^lPanasiuk Agnieszka^pPanasiuk Agnieszka^rPANASIUK^sAGNIESZKA^u^tZakład Dietetyki^qPanasiuk A^w^x0000034430^zPanasiuk AgnieszkaMystkowska Iwona Kosińska Beata Ewa Dadej Angelika Panasiuk AgnieszkaSZPstreszczenie zjazdowe polskie (książka streszczeń)^a998899^b999999^a009999.000^b009999.000^c009999.000^d009999.000202420242024Wpływ biostymulatorów na wybrane składniki odżywcze bulw topinamburu (Helianthus tuberous L.)00000476130000000214KNKkonferencja naukowa krajowaSTRESZCZENIEAFILIACJA PODANAPOL200^a003^b003^c2024-06-11, 09:21^d2024-06-11, 09:21^e3024939318^f3024939318^aWpływ biostymulatorów na wybrane składniki odżywcze bulw topinamburu (Helianthus tuberous L.)^aInnowacyjne ogrodnictwo źródłem produktów wysokiej jakości^bOgólnopolska Konferencja Naukowa, Lublin, 406 czerwca 2024 : streszczenia^copracowanie redakcyjne Agnieszka Brach^aS. 105^aLublin^bUniwersytet Przyrodniczy w Lublinie - Wydawnictwo^c2024^a978-83-7259-434-1^a2023/2024^aMystkowska, Iwona^cy^abiostymulatory^aKopia dostępna w Sekcji Bibliometrii.^aWłaściwości dietetyczne i lecznicze bulw topinamburu (Helianthus tuberosus L.) w warunkach stosowania biostymulatorów^bAkademia Bialska im. Jana Pawła II w ramach Regulaminu wsparcia rozwoju zawodowego pracowników uczelni^cPB/14/2021^abulwy^askładniki odżywcze^atopinambur

    Projekt/grant:

    4/8
    Nr opisu:
    Autorzy: , , .
    Tytuł równoległy: DadejSzepelukPlażukDmitrowicz998899009999.000003Analiza porównawcza wybranych elementów składu chemicznego surowców i produktów glutenowych i bezglutenowych w Polsce i na LitwiePB/14/2022projet badawczytrwający2023.04.2024.05.dr hab. Iwona Mystkowska, kierownik projektuZakład Dietetyki, Wydział Nauk o Zdrowiu ABPrzedmiotem badań jest krótka ocena porównawcza wybranych elementów składu chemicznego w surowcach i produktach glutenowych i bezglutenowych w Polsce i na Litwie.makroelementy14 500,00 złAkademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II w Białej Podlaskiej0000045681; 0000047491; 0000047677 (poster); 0000047817; 0000048278 (książka streszczeń)dr Beata Kosińska, wykonawcamikroelementymgr Agnieszka P : Angelika : Adam : Ewa : Aleksandra : 999999 : 009999.000 : 003
    Uwagi: DadejSzepeluk
    Charakterystyka formalna:
    Praca recenzowana

    5/8
    Autorzy: .
    Tytuł pracy:
    Oznaczenie wydania:
    Miejsce wydania:
    Wydawca:
    Rok wydania:
    Uwagi:
    Adres wydawniczy:
    Charakterystyka formalna:
    Charakterystyka wg MNiSW:
    Słowa kluczowe: Tomasz^1Tomasz^9T^oKubiak Tomasz^t0000030143^33^40;0^6nie^a3^bFRP0:1;2:1;2:1;2^cUNIT:1;2:1;2:1;2^d3^e1^f1^gtak^aDudziński
    Słowa kluczowe: ;


    6/8
    Szczegóły:
    Seria:
    Charakterystyka wg MNiSW:
    Słowa kluczowe ang.:
    Słowa kluczowe ang.: ;
    Inne bazy podające opis:
  • ledge about folic acid and the effects of its deficiency, as well as supplementation of folic acid among female university students in Poland. Methods: 184 female students from John Paul II University in Biała Podlaska were recruited for this study. The respondents received an anonymous questionnaire with questions about demographics and those regarding knowledge about folic acid and usage of folic acid supplements. Results: Majority of the participants were aware that supplementation of folic acid by women may be recommended (88%). However lower percentage of the respondents demonstrated knowledge about key aspects related to folic acid - their role in neural tube defects prevention (52%), recommended timing and dose of supplementation (42% and 34%, respectively) and green leafy vegetables as a good source of folates in food (55%). Only 34% of respondents knew recommended dosage of folic acid (0.4 mg). Food supplements with folic acid were taking merely by 12% of surveyed women. Higher awareness regarding to folic acid was observed among students of health sciences and participants aged over 30. Conclusion: The knowledge about folic acid and its supplementation rate among female students were insufficient. Therefore, education about benefits, timing and proper dosage of folic acid supplements appears to be indispensable among women of childbearing age.^aHozyasz, Kamil^cy^aknowledge^aneural tube defects^aprevention^astudents^asupplementation


    Streszczenie:

    7/8
    Autorzy: , .
    Tytuł pracy w innym języku: DmitrowiczKosińskaPanasiukPlażuk998899009999.000003Ocena wpływu biostymulatorów na smakowitość i ciemnienie miąższu bulw surowych i gotowanych Helianthus tuberosusNasiennictwo i ochrona ziemniakaS. 49-51Poster.Bonin978-83-87109-89-92022/2023Mystkowska, IwonabiostymulatoryKopia dostępna w Sekcji Bibliometrii.miąższsmakowitośćtopinambur : Aleksandra : Beata Ewa : Agnieszka : Ewa : 999999 : 009999.000 : 003 : 53. konferencja naukowo-szkoleniowa, Mielno 11-12 maja 2023 r. : Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin - Państwowy Instytut Badawczy w Radzikowie
    Tytuł pracy:
    Oznaczenie wydania: DmitrowiczKosińskaPanasiukPlażuk998899009999.000003Ocena wpływu biostymulatorów na smakowitość i ciemnienie miąższu bulw surowych i gotowanych Helianthus tuberosusNasiennictwo i ochrona ziemniakaS. 49-51Poster.Bonin978-83-87109-89-92022/2023Mystkowska, IwonabiostymulatoryKopia dostępna w Sekcji Bibliometrii.miąższsmakowitośćtopinambur
    Uwagi:
    Uwagi: Dmitrowicz
    Słowa kluczowe:
    Uwaga:


    8/8
    Szczegóły:
    Seria:
    Charakterystyka wg MNiSW:
    Punktacja ministerstwa: land. Methods: In the review involved original studies concerning adults Poles (aged ? 18), including changes in their eating behavior.Results: The COVID-19 pandemic and the social isolation periods had ambiguous influence on diet in Poland. The changes were dependent on many factors e.g. age, sex, education, occupation, or body weight. In general, regular diet pattern was followed. In case of changes, positive and negative eating habits were observed. Improper eating behavior such as the increase of total food and junk food intake was noticed, however improvement of the diet also was observed. Consumption of healthy food, such as vegetables and fruit went up. The significant increase of home cooking also was noticed. Conclusions: The present review indicates the need for future strategies to assess nutrition in cases of alarming situations. Promoting healthy eating behavior appears to be essential, especially during the pandemic.^adiet^aeating behavior^alockdown^aeating habts^apandemic
    Praca recenzowana
    Słowa kluczowe ang.: ating behavior appears to be essential, especially during the pandemic.^adiet^aeating behavior^alockdown^aeating habts^apandemic
    Słowa kluczowe ang.: ;

    DOI:

      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka AB