AB

Bibliografia publikacji pracowników
Państwowej Szkoły Wyższej w Białej Podlaskiej

Baza tworzona przez Bibliotekę Akademii Bialskiej im. Jana Pawła II.



Zapytanie: TITANIT
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie
1/2
Nr opisu: 0000037287
Autorzy: Iwona Mystkowska.
Tytuł pracy: Biostymulators as a factor afecting the dry matter yield and starch content of edible potato tubers
Tytuł czasopisma:
Szczegóły: 2019, Vol. 26, z. 1, s. 47--55
p-ISSN: 1234-4125
e-ISSN: 2300-6730

Charakterystyka formalna: artykuł w czasopiśmie polskim
Charakterystyka merytoryczna: artykuł oryginalny naukowy
Charakterystyka wg MNiSW: artykuł w czasopiśmie bez IF (wykaz MEiN)
Język publikacji: ENG
Punktacja ministerstwa: 20.000
Praca recenzowana
Słowa kluczowe ang.: yield ; variants ; BrunatneBio Złoto ; Kelpak SLR ; Titanit ; GreenOK Universal - PRO
Uwaga: Kopia dostępna w Sekcji Bibliometrii.
http://www.acta-agrophysica.org/Biostimulators-as-a-factor-affecting-the-dry-matter-yield-and-starch-content-of-edible,108535,0,2.html
DOI: 10.31545/aagr/108535
Streszczenie: The experiment was carried out as a two-factor experiment in a split-plot system, repeated three times within the years 2015-2017 on an individual farm. The following factors were examined: I - three varieties of edible potato: Honorata, Jelly, Tajfun, and II - four types of biostimulators used in three periods (beginning of flowering, full flowering and after flowering of the plants): Kelpak SLŽ, dosage 0.20 mg l-1, TitanitŽ, dosage 0.20 mg l-1, GreenOkŽ, dosage 0.20 mg l-1, BrunatneBio ZłotoŽ, dosage 0.20 mg l-1 and a control variant (without the use of biostimulators). The aim of the study was to determine the effect of biostimulators on the dry matter yield and starch yield of edible potato tubers. The content of dry matter was determined by means of a dry weight method. The starch content was determined using the Reimann hydrostatic balance. Dry matter yield and starch yield were calculated as a product of the total yield and the content of individual components. The results obtained were statistically analysed with the use of the analysis of variance. The use of biostimulators in the experiment increased the amount of dry matter yield and the yield of edible potato tuber starch as compared with the control plot. The reaction of the different varieties to the biostimulators used was diverse. The highest dry matter yield and starch yield was produced by the Jelly variety. The BrunatneBio Złoto biostimulator significantly increased the dry matter yield and starch yield as compared with the control variant. The Jelly variety produced the highest dry matter yield and starch yield, while the Honorata variety reacted with a decrease in the yield in relation to the variant in which the biostimulator was not used. The diverse climatic conditions prevailing during the growing season in the years when the research was conducted influenced the yield of dry matter and starch.
Projekt/grant: Plonowanie i cechy jakościowe ziemniaka jadalnego (Solanum tuberasum L.) w warunkach stosowania bioregulatorów i herbicydów : działalność statutowa WNET PSW

2/2
Nr opisu: 0000036886
Autorzy: Iwona Mystkowska.
Tytuł pracy: Reduction of glycoalkaloids in potato under the influence of biostimulators
Tytuł czasopisma:
Szczegóły: 2019, Vol. 17, issue 2, p. 3567--3574
p-ISSN: 1589-1623
e-ISSN: 1785-0037

Charakterystyka formalna: artykuł w czasopiśmie zagranicznym
Charakterystyka merytoryczna: artykuł oryginalny naukowy
Charakterystyka wg MNiSW: artykuł w czasopiśmie z IF (wykaz MEiN)
Język publikacji: ENG
Wskaźnik Impact Factor ISI: 0.712
Punktacja ministerstwa: 40.000
Praca recenzowana
Słowa kluczowe ang.: Solanum tuberosum L. ; glycosides ; BrunatneBio Złoto Cytokinin ; GreenOK Universal - PRO ; Kelpak SL ; Titanit
Uwaga: Kopia dostępna w Sekcji Bibliometrii.
http://www.aloki.hu/indvol17_2.htm
DOI: 10.15666/aeer/1702_35673574
Streszczenie: The aim of the conducted research was to determine the effect of biostimulators on the content of glycoalkaloids in leaves and tubers of three edible potato varieties. The experiment was established in a split-plot system in three replications. The examined factors were: I - three varieties of edible potato: Honorata, Jelly, Tajfun, and II - five types of using biostimulators: biostimulator BrunatneBio Złoto CytokininŽ, GreenOkŽ, Kelpak SLŽ, TitanitŽ, control variant. In the biostimulators group there were products containing functional elements, eg titanium, products based on algae extracts, and products containing amino acids. The lowest concentration of glycoalkaloids in leaves and tubers of edible potato was found in the Jelly variety -251 mgˇkg-1 on average in leaves, and - 80.5 mgˇkg-1 in tubers, while the largest in the Tajfun variety - on average in leaves 370 mgˇkg-1, in tubers 110 mgˇkg-1. Under the influence of all bioregulators, there was a significant reduction in the content of harmful glycosides as compared to the control variant. The lowest concentration was recorded under the influence of the BrunatneBio Złoto biostimulator - on average in the leaves 293 mgˇkg-1, in tubers 91 mgˇkg-1.
Projekt/grant: Plonowanie i cechy jakościowe ziemniaka jadalnego (Solanum tuberasum L.) w warunkach stosowania bioregulatorów i herbicydów : działalność statutowa WNET PSW

  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka AB