AB

Bibliografia publikacji pracowników
Państwowej Szkoły Wyższej w Białej Podlaskiej

Baza tworzona przez Bibliotekę Akademii Bialskiej im. Jana Pawła II.



Zapytanie: ANTI-NUTRITIONAL COMPONENTS
Liczba odnalezionych rekordów: 1



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie
1/1
Nr opisu: 0000036794
Autorzy: Alicja Joanna Baranowska, Iwona Mystkowska.
Tytuł pracy: The effect of growth biostimulators and herbicide on the content of sugars in tubers of edible potato (Solanum tuberosum L.)
Tytuł czasopisma:
Szczegóły: 2019, Vol. 17, issue 2, p. 3457-3468
p-ISSN: 1589-1623
e-ISSN: 1785-0037

Charakterystyka formalna: artykuł w czasopiśmie zagranicznym
Charakterystyka merytoryczna: artykuł oryginalny naukowy
Charakterystyka wg MNiSW: artykuł w czasopiśmie z IF (wykaz MEiN)
Język publikacji: ENG
Wskaźnik Impact Factor ISI: 0.712
Punktacja ministerstwa: 40.000
Praca recenzowana
Słowa kluczowe ang.: Solanum tuberosum L. ; anti-nutritional components ; GreenOK Universal - PRO ; Asahi SL ; Avatar 293 ZC
Uwaga: Kopia dostępna w Sekcji Bibliometrii.
http://www.aloki.hu/indvolOF.htm
DOI: 10.15666/aeer/1702_34573468
Streszczenie: Currently, new solutions are searched for in crop production that will provide plants with favourable conditions for growth and development, ensuring high consumer quality of harvested products further to being friendly for the environment. One of the most important features negatively affecting the quality of consumer quality of edible potato tubers is the increased content of total sugars and especially reducing sugars. Therefore, the aim of the experiment was to determine the impact of five methods of care using the growth biostimulators and herbicide on the content of total sugars and reducing sugars in tubers of three edible potato varieties. A series of three-year field experiments was carried out in the years 2015-2017 in the region of Eastern Poland (52°02'N; 23°07'E). The experiments were assumed with random sub-blocks method in three repetitions, on light acidic soil. The examined factors were: I factor - three early edible potato varieties (Owacja, Bellarosa, Vineta), II factor - five methods of care using growth biostimulators: GreenOk - Universal Pro and Asahi SL and their combination with Avatar 293 ZC herbicide. As a result of the studies, it was concluded that genetic features of the cultivated varieties, as well as methods of care applied in the experiment did not have a significant impact on the content of total sugars and reducing sugars in tubers of potato. The value of these characteristics substantially depended only on the course of thermal-precipitation conditions in the given years of research. Significantly higher content of total sugars (an average 0.74%) was shown by the tubers harvested in a warm and dry growing season of the year 2015, whilst the highest content of reducing sugars in tubers was recorded in a cool, wet growing season of 2017 (an average of 0.39%).
Projekt/grant: Plonowanie i cechy jakościowe ziemniaka w warunkach stosowania bioregulatorów i herbicydu : działalność statutowa WNET PSW

  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka AB