AB

Bibliografia publikacji pracowników
Państwowej Szkoły Wyższej w Białej Podlaskiej

Baza tworzona przez Bibliotekę Akademii Bialskiej im. Jana Pawła II.



Zapytanie: BIOACTIVE SUBSTANCES
Liczba odnalezionych rekordów: 1



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie
1/1
Nr opisu: 0000045720
Autorzy: Krystyna Elżbieta Zarzecka, Marek Gugała, Agnieszka Ginter, Iwona Mystkowska, Łukasz Domański, Anna Sikorska.
Tytuł pracy: Biostimulants improve the content of polyphenols in the potato tubers
Tytuł czasopisma:
Szczegóły: 2023, Vol. 69, issue 3, p. 118--123
p-ISSN: 1214-1178

Charakterystyka formalna: artykuł w czasopiśmie zagranicznym
Charakterystyka merytoryczna: artykuł oryginalny naukowy
Charakterystyka wg MNiSW: artykuł w czasopiśmie z IF (wykaz MEiN)
Język publikacji: ENG
Wskaźnik Impact Factor ISI: 2.400
Punktacja ministerstwa: 70.000
Słowa kluczowe ang.: bioactive compounds ; bioactive substances ; diet ; growth regulators ; nutrition ; potato ; Solanum tuberosum L.
https://pse.agriculturejournals.cz/artkey/pse-202303-0003_biostimulants-improves-the-content-of-polyphenol-in-the-potato-tubers.php
DOI: 10.17221/441/2022-PSE
Streszczenie: Research was conducted to determine the content of total polyphenols (TP) in table potato tubers obtained in a three-year field experiment arranged as a split-plot design with three replicates. The first experimental factor included two potato cultivars: Oberon and Malaga, the second one being an application of the following biostimulants: PlonoStart, Aminoplant, Agro-Sorb Folium and the herbicide Avatar 293 ZC (clomazone + metribuzin). The polyphenol content of potato tubers was determined in the fresh tuber mass by the spectrophotometric method with the Folin-Ciocalteu reagent. The tuber content of polyphenols was affected by cultivars and test biostimulants. Cv. Malaga accumulated more polyphenols than cv. Oberon. Biostimulants + herbicide significantly increased an accumulation of polyphenolic compounds compared with tubers cultivated in the control unit which was not treated with the test products.

  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka AB