AB

Bibliografia publikacji pracowników
Państwowej Szkoły Wyższej w Białej Podlaskiej

Baza tworzona przez Bibliotekę Akademii Bialskiej im. Jana Pawła II.



Zapytanie: LEISURE DESTINATION
Liczba odnalezionych rekordów: 1



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie
1/1
Nr opisu: 0000042760
Autorzy: Dominik Dąbrowski, Mikołaj Jalinik, Janusz Leszek Sokół, Katarzyna Radwańska, Jakub Szwedo.
Tytuł pracy: The reasons for choosing a leisure destination in the rural areas of the Bug River Valley in tourists' opinion
Tytuł czasopisma:
Szczegóły: 2021, Vol 79, no. 4, p. 149--161
p-ISSN: 0867-8898

Charakterystyka formalna: artykuł w czasopiśmie polskim
Charakterystyka merytoryczna: artykuł oryginalny naukowy
Charakterystyka wg MNiSW: artykuł w czasopiśmie bez IF (wykaz MEiN)
Język publikacji: ENG
Punktacja ministerstwa: 100.000
Słowa kluczowe ang.: Bug River Valley ; leisure destination ; tourism
https://ekonomiaisrodowisko.pl/journal/article/view/409
DOI: 10.34659/2021/4/33
Streszczenie: The aim of the study was to identify factors that may determine the choice of leisure destination as a form of tourism in the rural areas of the Bug River Valley. The analysis of these factors also considered the nationality of the people surveyed. A total of 148 people took part in the study: 73 of Polish nationality (45 women and 18 men) and 75 foreigners, mainly Belarusians (51 women and 24 men). It was found that Polish tourists most often chose to spend leisure time in guesthouses/hotels or the houses of friends and family, while international tourists rest mainly in the houses of friends and family. Regardless of their nationality, the majority of tourists were satisfied with their stay in selected facilities, highly rating the communication, accommodation, catering and cycling routes and trails. The factors determining the choice of their place of stay, irrespective of nationality, were peace and quiet, attractive surroundings and convenient location. Respondents rested most frequently with family or friends. Polish tourists preferably used catering from the owners of holiday facilities, while foreigners cooked their own meals.

  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka AB