AB

Bibliografia publikacji pracowników
Państwowej Szkoły Wyższej w Białej Podlaskiej

Baza tworzona przez Bibliotekę Akademii Bialskiej im. Jana Pawła II.



Zapytanie: MICROBIOLOGICAL PREPARATION UGMAX
Liczba odnalezionych rekordów: 1



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie
1/1
Nr opisu: 0000036418
Autorzy: Alicja Joanna Baranowska, Krystyna Zarzecka, Iwona Mystkowska, Marek Gugała, Magdalena Zarzecka.
Tytuł pracy: Crude and true protein content in potato tubers (Solanum tubersoum L.) depending on the ways of application of the microbiological preparation UGmax
Tytuł czasopisma:
Szczegóły: 2018, Vol. 27, no. 12, p. 7967-7972
p-ISSN: 1018-4619

Charakterystyka formalna: artykuł w czasopiśmie zagranicznym
Charakterystyka merytoryczna: artykuł oryginalny naukowy
Charakterystyka wg MNiSW: artykuł w czasopiśmie z IF (wykaz MEiN)
Język publikacji: ENG
Wskaźnik Impact Factor ISI: 0.691
Punktacja ministerstwa: 15.000
Słowa kluczowe ang.: protein ; potato ; microbiological preparation UGmax
Uwaga: Kopia dostępna w Sekcji Bibliometrii.
https://www.prt-parlar.de/download_feb_2018/
Streszczenie: The research results are based on a three-year field experiment conducted in the Agricultural Experimental Station belonging to the University of Natural Sciences and Humanities in Siedlce. The purpose of the study was to identify the impact of the microbiological preparation UGmax on the content of crude and true protein in edible potato tubers. The experiment was established according to randomized split-plot method, in three replications. The examined factors included: I - cultivar, II - way of application of the microbiological preparation UGmax. The assessment covered two medium early cultivars of potato (Satina and Tajfun) and five methods of application of the UGmax preparation, differing in doses and timing of application. Crude and true protein content in potato tubers was higher on all objects, on which the microbiological preparation UGmax was applied, regardless of dose and timing of application, in comparison with a control object, where the UGmax preparation was not used. Chemical analyses indicated that more crude and true protein was accumulated by the Satina cultivar than the Tajfun cultivar. Crude and true protein content in potato tubers was determined by weather factors in the period of conduct of the experiment. The largest quantity of the concerned components was accumulated by tubers in the vegetation period of 2009, when, in July, low quantity of precipitation (26.4 mm) and optimal air temperature was recorded for growth and development of potato plants (19.4 C).

  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka AB