AB

Bibliografia publikacji pracowników
Państwowej Szkoły Wyższej w Białej Podlaskiej

Baza tworzona przez Bibliotekę Akademii Bialskiej im. Jana Pawła II.



Zapytanie: NATURAL PRODUCTS
Liczba odnalezionych rekordów: 1



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie
1/1
Nr opisu: 0000042006
Autorzy: Iwona Mystkowska, Krystyna Zarzecka, Marek Gugała, Anna Sikorska.
Tytuł pracy: Vitamin C content in edible potato tubers in the conditions of using biostimulators
Tytuł czasopisma:
Szczegóły: 2021, Vol. 71, issue 8, p.732--737
p-ISSN: 0906-4710
e-ISSN: 1651-1913

Charakterystyka formalna: artykuł w czasopiśmie zagranicznym
Charakterystyka merytoryczna: artykuł oryginalny naukowy
Charakterystyka wg MNiSW: artykuł w czasopiśmie z IF (wykaz MEiN)
Język publikacji: ENG
Wskaźnik Impact Factor ISI: 1.931
Punktacja ministerstwa: 40.000
Słowa kluczowe ang.: Ascorbic acid ; cultivars ; natural products ; Solanum tuberosum L
https://www.tandfonline.com/toc/sagb20/current
DOI: 10.1080/09064710.2021.1946584
Streszczenie: In plant production that produces high-value products, biostimulants are gaining more and more importance. Research hypothesis; biostimulants can contribute to the change of vitamin C content in edible potato tubers. This hypothesis was verified in a three-year field experiment. The effect of four variants of the use of biostimulators: BrownBio Gold (auxin and cytokinin), GreenOk (humic substances), Kelpak SL (Ecklonia maxima), Titanit (titanium) in tubers of three potato cultivars on the content of vitamin C. The applied biostimulants had a significant impact on the content of vitamin C. The highest increase of this component was found in tubers harvested from the plots sprayed with BrownBio Gold. Vitamin C content under the influence of biostimulants was on average 205.0 mgˇkg-1 of fresh weight. Hydrothermal conditions prevailing in the years of the research were the factor that significantly modified the content of the analysed component.

  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka AB