AB

Bibliografia publikacji pracowników
Państwowej Szkoły Wyższej w Białej Podlaskiej

Baza tworzona przez Bibliotekę Akademii Bialskiej im. Jana Pawła II.



Zapytanie: POTATO TUBERS
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie
1/4
Nr opisu: 0000045379
Autorzy: Iwona Mystkowska, Krystyna Elżbieta Zarzecka, Marek Gugała, Agnieszka Ginter, Łukasz Domański, Ezerskiene Sigute, Aleksandra Dmitrowicz.
Charakterystyka formalna: udział w konferencji naukowej
Język publikacji: ENG
Słowa kluczowe ang.: biostimulators ; herbicides ; macroelements ; potato tubers

2/4
Nr opisu: 0000042233
Autorzy: Krystyna Zarzecka, Marek Gugała, Iwona Mystkowska, Anna Sikorska.
Tytuł pracy: Modifications of vitamin C and total protein content in edible potato tubers under the influence of herbicide and biostimulants
Tytuł całości: W: Bioprotection - Global Plant Health and Product Safety : International Scientific Conference, September 22-24, 2021, Lublin
Miejsce wydania: Lublin
Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie
Rok wydania: 2021
ISBN: 978-83-7259-345-0
Charakterystyka formalna: streszczenie zjazdowe polskie (książka streszczeń)
Charakterystyka merytoryczna: konferencja naukowa międzynarodowa
Język publikacji: ENG
Słowa kluczowe ang.: biostimulants ; herbicides ; potato tubers ; protein ; vitamin C
https://up.lublin.pl/wp-content/uploads/2021/09/bioprotection-poster-32.pdf

3/4
Nr opisu: 0000042635
Autorzy: Krystyna Elżbieta Zarzecka, Marek Gugała, Iwona Mystkowska, Anna Sikorska.
Tytuł pracy: Modifications of vitamin C and total protein content in edible potato tubers under the influence of herbicide and biostimulants
Tytuł czasopisma:
Szczegóły: 2021, Vol. 26, no. 4, p. 861--870
p-ISSN: 1644-2296

Charakterystyka formalna: artykuł w czasopiśmie polskim
Charakterystyka merytoryczna: artykuł oryginalny naukowy
Charakterystyka wg MNiSW: artykuł w czasopiśmie z IF (wykaz MEiN)
Język publikacji: ENG
Wskaźnik Impact Factor ISI: 0.923
Punktacja ministerstwa: 70.000
Słowa kluczowe ang.: chemical composition ; cultivars ; growth regulators ; potato tubers ; Solanum tuberosum L.
http://jsite.uwm.edu.pl/articles/view/2180/
DOI: 10.5601/jelem.2021.26.3.2180
Streszczenie: Three-year field research was conducted at Zawady Experimental Farm affiliated with the Siedlce University of Natural Sciences and Humanities in Siedlce. The experimental material consisted of potato tubers harvested in a field experiment set up in a split-plot arrangement with three replicates. The first experimental factor consisted of two table potato cultivars: Malaga and Oberon, and the second factor included five methods of weed control using the herbicide Avatar 293 ZC (the herbicide contained clomazone and metribuzin) and biostimulants: 1) control - without the herbicide or biostimulants, 2) the herbicide clomazone + metribuzin (Avatar 293 ZC), 3) the herbicide clomazone + metribuzin (Avatar 293 ZC) and the biostimulant PlonoStart, 4) the herbicide clomazone + metribuzin (Avatar 293 ZC) and the biostimulant Aminoplant, 5) the herbicide clomazone + metribuzin (Avatar 293 ZC) and the biostimulant Agro-Sorb Folium. Vitamin C content and total protein content were determined in potato tubers. The vitamin C content in fresh tubers was determined using the Tilman's method modified by Pijanowski. The total protein content was calculated from the nitrogen content assayed with the Kjeldahl method and multiplied by 6.25. An application of either the herbicide alone or combined with a biostimulant contributed to a significant increase in both the vitamin C content and total protein content compared with control tubers. The cultivar Oberon revealed a higher potential ability to accumulate chemical components compared with cv. Malaga.

4/4
Nr opisu: 0000033193
Autorzy: Krystyna Elżbieta Zarzecka, Marek Gugała, Honorata Dołęga, Iwona Mystkowska, Alicja Joanna Baranowska, Anna Sikorska, Bożena Głuszczak.
Tytuł pracy: Effect of some herbicides application on nitrates (V) content in potato tubers
Tytuł czasopisma:
Szczegóły: 2016, Vol. 17, issue 3, p. 198--202
p-ISSN: 2299-8993

Charakterystyka formalna: artykuł w czasopiśmie polskim
Charakterystyka merytoryczna: artykuł oryginalny naukowy
Charakterystyka wg MNiSW: artykuł w czasopiśmie bez IF (wykaz MEiN)
Język publikacji: ENG
Punktacja ministerstwa: 12.000
Praca recenzowana
Słowa kluczowe: herbicydy ; azotany ; bulwa ziemniaka ; odmiana
Słowa kluczowe ang.: herbicides ; nitrates (V) ; potato tubers ; varieties
Uwaga: Kopia dostępna w Sekcji Bibliometrii.
http://www.jeeng.net/EFFECT-OF-SOME-HERBICIDES-APPLICATION-ON-NITRATES-V-CONTENT-IN-POTATO-TUBERS,63315,0,2.html
DOI: 10.12911/22998993/63315
Streszczenie: A field experiment was carried in the Agricultural Experimental Station Zawady (52°03' N; 22°33' E),owned by the Siedlce University of Natural Sciences and Humanities out in 2005-2007. The research was designed as a two factors randomized block with three replicates. Factors examined in the experiment included two potato varieties - Irga and Balbina and four weed control methods combined mechanical and chemical for herbicides application: Plateen 41,5 WG (metribuzin + flufenacet), Racer 250 EC (fluorochloridone), Sencor 70 WG (metribuzin), and control object - mechanical weeding before and after potato sprouting. The study was designed to test the influence of the weed control methods on nitrates content in consumption potato tubers. The nitrates (V) content depended on the weed control methods, varieties and weather conditions throughout the growing season. The highest nitrates (V) content was determined when weeds were controlled mechanically and chemically using Sencor 70 WG. The study results demonstrated that Balbina had a higher concentration of nitrates (V) compared with Irga.

  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka AB