AB

Bibliografia publikacji pracowników
Państwowej Szkoły Wyższej w Białej Podlaskiej

Baza tworzona przez Bibliotekę Akademii Bialskiej im. Jana Pawła II.



Zapytanie: QUALITY
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie
1/5
Nr opisu: 0000046285
Autorzy: Anna Sikorska, Marek Gugała, Krystyna Elżbieta Zarzecka, Iwona Mystkowska, Agnieszka Ginter.
Tytuł pracy: Quality of winter rape seeds (Brassica napus L.) depending in climatic conditions and agrotechnical factors
Tytuł całości: W: Innovative Food of High Quality for Human Health and Sustainability : an integrated program of innovation and research development in agricultural and veterinary science / ed. Wiesława Lizińska, Joanna Daniluk
Miejsce wydania: Olsztyn
Wydawca: Wydawnictwo UWM
Rok wydania: 2023
Strony zajęte przez pracę: S. 223
ISBN: 978-83-8100-348-1
Charakterystyka formalna: streszczenie zjazdowe polskie (książka streszczeń)
Język publikacji: ENG
Słowa kluczowe ang.: agrotechnical factors ; climatic conditions ; quality ; seeds ; winter rape
Uwaga: Kopia dostępna w Sekcji Bibliometrii.

2/5
Nr opisu: 0000046365
Autorzy: Iwona Mystkowska.
Charakterystyka formalna: udział w konferencji naukowej
Język publikacji: ENG
Słowa kluczowe ang.: agrotechnical factors ; climatic conditions ; quality ; seeds ; winter rapes
Uwaga: Sesja posterowa.

3/5
Nr opisu: 0000037920
Autorzy: Paweł Sobczak, Wioletta Żukiewicz-Sobczak.
Tytuł pracy: Magazyn wyrobów gotowych
Tytuł równoległy: Finished product store
Tytuł czasopisma:
Szczegóły: 2019, nr 6, s. 18--20
p-ISSN: 0367-4916
e-ISSN: 2449-9536

Charakterystyka formalna: artykuł w czasopiśmie polskim
Charakterystyka merytoryczna: artykuł przeglądowy
Charakterystyka wg MNiSW: artykuł w czasopiśmie bez IF (wykaz MEiN)
Język publikacji: POL
Punktacja ministerstwa: 20.000
Słowa kluczowe: magazynowanie ; jakość ; utrwalanie ; chłodzenie ; zamrażanie
Słowa kluczowe ang.: storage ; quality ; preservation ; cooling ; freezing
Uwaga: Kopia dostępna w Sekcji Bibliometrii.
Streszczenie: Najmniej inwazyjną metodą przechowywania mięsa jest chłodzenie i mrożenie, które nie wymaga stosowania dodatków chemicznych. Na jakość finalnego wyrobu ma wpływ szybkość wychładzania tusz po uboju. Mięso może być przechowywane w chłodniach w temperaturze od -2 do +2°C lub w mroźni po zamrożeniu najczęściej poniżej -18°C. Zamrażaniu poddaje się mięso w postaci półtusz, ćwierćtusz, a także mięso po usunięciu kości. Natomiast przechowywanie mięsa lub wyrobów mięsnych przeznaczonych do sprzedaży detalicznej najczęściej odbywa się po uprzednim zapakowaniu. Do tego celu stosowana jest wszelkiego rodzaju folia m.in. polichlorek winylu, folia polietylenowa. W wyniku przechowywania mięsa w chłodni następuje wiele zmian fizykochemicznych, podczas których następuje ubytek masy (wody) w ilości do 2%.
Streszczenie: The least invasive method of storing meat is cooling and freezing, which does not require the use of chemical additives. The quality of the final product is affected by the cooling rate of the carcases after slaughter. Meat can be stored in cold stores at a temperature of -2 to +2°C or in freezers after freezing, usually below -18°C. Freezing is subjected to meat in the form of half-carcases, quarters and meat after bone removal. However, storage of meat or meat products intended for retail sale usually takes place after prior packing. For this purpose, all kinds of foils are used, among others polyvinyl chloride, polyethylene film. As a result of storing meat in the cold store there are a number of physicochemical changes, during which there is a loss of mass (water) in the amount of up to 2%.

4/5
Nr opisu: 0000038034
Autorzy: A. V. Czernowalov, D. N. Baranov.
Tytuł pracy: The Evaluation of Accessibility of the Medical Services on the Basis of working Time Organization in the Digital Economy Society
Tytuł czasopisma:
Szczegóły: 2019, Vol. 272, 3. Section 2, article number 032150
p-ISSN: 1755-1307
e-ISSN: 1755-1315

Charakterystyka formalna: referat zjazdowy w czasopiśmie zagranicznym
Charakterystyka merytoryczna: artykuł oryginalny naukowy
Język publikacji: ENG
Praca recenzowana
Słowa kluczowe ang.: medical services ; quality ; labour organization ; medical staff ; Moscow
Uwaga: Kopia dostępna w Sekcji Bibliometrii.
https://iopscience.iop.org/article/10.1088/1755-1315/272/3/032150/pdf
DOI: 10.1088/1755-1315/272/032150
Streszczenie: In the article the authors estimate the accessibility of the quality of medical services on the basis of double questionnaires of the medical staff working for a range of clinics of the city of Moscow. On the grounds of the questionnaires it is revealed that under the condition of the digital technologies introduced in the clinics' routine, the labour relations do evolve, and such evolution causes the necessity of adaptation of labour and civil laws to the changed social and economic relations in the field of medical services in favour of some more flexible forms of labour organization.

5/5
Nr opisu: 0000024210
Autorzy: Agnieszka Smarzewska.
Tytuł pracy: Quality circle : a way to work improvement
Tytuł całości: W: Environment and human health = Środowisko a zdrowie człowieka / red. A. Borzęcki
Miejsce wydania: Lublin
Wydawca: WSCHÓD Agencja Usługowa
Rok wydania: 2009
Strony zajęte przez pracę: S. 385-390
ISBN: 978-83-62306-00-8
Charakterystyka formalna: rozdział w książce polskiej
Język publikacji: ENG
Słowa kluczowe: zarządzanie zasobami ludzkimi ; jakość ; organizacja
Słowa kluczowe ang.: quality ; human resources ; management ; organization
Uwaga: Kopia dostępna w Dziale Gromadzenia, Opracowania i Kontroli Zbiorów Biblioteki PSW.

  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka AB