AB

Bibliografia publikacji pracowników
Państwowej Szkoły Wyższej w Białej Podlaskiej

Baza tworzona przez Bibliotekę Akademii Bialskiej im. Jana Pawła II.



Zapytanie: TOBIT
Liczba odnalezionych rekordów: 1



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie
1/1
Nr opisu: 0000035522
Autorzy: Wojciech Florkowski, Anna Us, Anna Klepacka.
Tytuł pracy: Food waste in rural households support for local biogas production in Lubelskie Voivodship (Poland)
Tytuł czasopisma:
Szczegóły: 2018, Vol. 136, p. 46--52
p-ISSN: 0921-3449
e-ISSN: 0921-3449

Charakterystyka formalna: artykuł w czasopiśmie zagranicznym
Charakterystyka merytoryczna: artykuł oryginalny naukowy
Charakterystyka wg MNiSW: artykuł w czasopiśmie z IF (wykaz MEiN)
Język publikacji: ENG
Wskaźnik Impact Factor ISI: 7.044
Punktacja ministerstwa: 35.000
Praca recenzowana
Słowa kluczowe ang.: food waste ; rural household ; survey data ; logit ; tobit ; biogas
Uwaga: Kopia dostępna w Sekcji Bibliometrii.
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S092134491830123X
DOI: 10.1016/j.resconrec.2018.03.022
Streszczenie: The paper examines self-reported food waste volume generated by a sample of rural households in Lubelskie Voivodship in Poland accounting for four different categories of food waste. Food waste does occur and some of it is unavoidable leading to the question how to manage it. This study identifies factors responsible for the volume of self-reported food waste by category, but also identifies factors influencing the decision to collect food waste in household for the purpose of local biogas production. Tobit technique is applied to identify factors, demographic and socio-economic characteristics of consumers and their households that influence the percentage of wasted food by type. A separate decision equation identifies supporting or limiting factors influencing the decision to sort food waste for biogas production. Education, gender, age, household size, and employment status have been identified as relevant characteristics determining the volume of wasted food and the decision to support using food waste for biogas generation.

  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka AB