AB

Bibliografia publikacji pracowników
Państwowej Szkoły Wyższej w Białej Podlaskiej

Baza tworzona przez Bibliotekę Akademii Bialskiej im. Jana Pawła II.



Zapytanie: ŚWIADOMOŚĆ
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie
1/6
Nr opisu: 0000045721
Autorzy: Magda Tyczyno, Aleksandra Dmitrowicz.
Tytuł pracy: Świadomość studentów Akademii Bialskiej Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II w zakresie bezpieczeństwa żywności
Tytuł całości: W: Zagadnienia kultury fizycznej i zdrowia w badaniach młodych naukowców : streszczenia materiaów konferencyjnych SKN / red. Martyna Jarocka, Artur Litwiniuk
Miejsce wydania: Biała Podlaska
Wydawca: Akademia Wychowania Fizycznego Józefa Piłsudskiego w Warszawie. Filia w Białej Podlaskiej
Rok wydania: 2023
Strony zajęte przez pracę: S. 66
ISBN: 978-83-61509-78-3
Charakterystyka formalna: streszczenie zjazdowe polskie (książka streszczeń)
Język publikacji: POL
Słowa kluczowe: bezpieczeństwo żywności ; studenci ; świadomość ; zachowania żywieniowe ; żywność
https://www.awf-bp.edu.pl/wp-content/uploads/2023/06/Abstact-book-O-SKN-2.06.2023r-FAWF-WWFiZ-Biala-Podlaska-5.pdf

2/6
Nr opisu: 0000045722
Autorzy: Magda Tyczyno, Aleksandra Dmitrowicz, Iwona Mystkowska.
Charakterystyka formalna: udział w konferencji naukowej
Język publikacji: POL
Słowa kluczowe: bezpieczeństwo żywności ; studenci ; świadomość ; żywność

3/6
Nr opisu: 0000044132
Autorzy: Adam Szepeluk, Marta Chodyka, Piotr Lichograj.
Tytuł pracy: Świadomość studentów na temat cyberprzestępczości
Tytuł całości: W: Kryminologia i prawo karne wobec zagrożeń bezpieczeństwa wewnętrznego państwa / red. Łukasz B. Pilarz
Miejsce wydania: Lublin
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe TYGIEL
Rok wydania: 2022
Strony zajęte przez pracę: S. 33-44
ISBN: 978-83-67104-40-1
Charakterystyka formalna: rozdział w monografii polskiej
Charakterystyka wg MNiSW: rozdział w monografii z wykazu MEiN
Język publikacji: POL
Słowa kluczowe: cyberprzestępstwo ; cyberprzestępczość ; studenci ; świadomość
https://bc.wydawnictwo-tygiel.pl/publikacja/9DC5C957-5F2C-5D52-FAD0-0FEC54F4E267

4/6
Nr opisu: 0000042212
Autorzy: Teresa Michalczuk, Anna Ślifirczyk, Agnieszka Tomasik.
Tytuł pracy: Ocena stanu wiedzy pacjentów na temat czynników ryzyka po przebytym udarze niedokrwiennym mózgu
Tytuł całości: W: Zachowania prozdrowotne jako element aktywności życiowej człowieka, T. 2 / red. Grzegorz Bejda, Jolanta Lewko, Elżbieta Krajewska-Kułak
Miejsce wydania: Białystok
Wydawca: Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
Rok wydania: 2021
Strony zajęte przez pracę: S. 486-507
ISBN: 978-83-959846-5-5
Charakterystyka formalna: rozdział w monografii polskiej
Charakterystyka wg MNiSW: rozdział w monografii z wykazu MEiN
Język publikacji: POL
Słowa kluczowe: czynniki ryzyka ; pacjent ; poziom wiedzy ; świadomość ; udar mózgu
https://www.umb.edu.pl/photo/pliki/WNoZ_jednostki/wnoz-z-zintegrowanej-opieki-medycznej/monografie/zachowania_prozdrowotne_jako_element_aktywnosci_zyciowej_czlowieka_tom_ii-skompresowany.pdf

5/6
Nr opisu: 0000028299
Autorzy: Patrycja Monika Hołownia, Agnieszka Cyburt.
Tytuł pracy: Wybrane zagadnienia prawa autorskiego w świadomości studentów Państwowej Szkoły Wyższej im. Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej
Tytuł całości: W: Państwowe Wyższe Szkoły Zawodowe w Polsce : dokonania, stan obecny, perspektywy / red. Mieczysław Adamowicz
Miejsce wydania: Biała Podlaska
Wydawca: Wydawnictwo PSW JPII
Rok wydania: 2014
Strony zajęte przez pracę: S. 339-352
ISBN: 978-83-61044-03-1
Charakterystyka formalna: rozdział w monografii polskiej
Charakterystyka wg MNiSW: rozdział w monografii - j. polski lub innym poza kongres.
Język publikacji: POL
Punktacja ministerstwa: 4.000
Liczba znaków: 28805
Liczba arkuszy: 0,72
Praca recenzowana
Słowa kluczowe: prawo autorskie ; dozwolony użytek ; plagiat ; studenci ; świadomość ; Państwowa Szkoła Wyższa im. Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej
Uwaga: sygn. 15075 V CZYT. ; 15076 V CZYT.
[sprawdź dostępność w katalogu AB]

6/6
Nr opisu: 0000023248
Autorzy: Beata Lewczuk, Ryszard Jabłonka, Zbigniew Pawlonka.
Tytuł pracy: Marketing żywności ekologicznej jako narzędzie kształtowania świadomości konsumenta
Tytuł czasopisma:
Szczegóły: 2012, nr 4, s. 1059--1065
p-ISSN: 1231-5478

Uwagi: Artykuł na płycie CD.2 stanowiącej integralną część czasopisma.
Charakterystyka formalna: artykuł w czasopiśmie polskim
Charakterystyka wg MNiSW: artykuł w czasopiśmie bez IF (wykaz MEiN)
Język publikacji: POL
Punktacja ministerstwa: 4.000
Index Copernicus: 4.570
Praca recenzowana
Słowa kluczowe: żywność ekologiczna ; marketing ; konsument ; świadomość
Uwaga: Kopia dostępna w Dziale Gromadzenia, Opracowania i Kontroli Zbiorów Biblioteki PSW.
http://www.czasopismologistyka.pl/artykuly-naukowe/send/244-artykuly-na-plycie-cd-2/2971-artykul
Streszczenie: W artykule podjęto próbę okreslenia wpływu marketingu na świadomość konsumentów w czasie wyboru zakupu żywności ekologicznej. Wskazano na powiązania marketingu ekologicznej żywności z relacjami społecznymi, dystrybucją i jakością. Produkt, jakim jest ekożywność jest oferowany na rynku często po wyższych cenach. Żywność ekologiczna jest kojarzona głownie z żywnością zdrowszą, jednakże tylko w niewielkim stopniu jest postrzegana jako element bezpieczeństwa bytowego. W wiekszym stopniu elementy marketingu powinny wykorzystywać to, że dystrybucja żywności ekologicznej odbywa się przeważnie krótkimi kanałami.
Streszczenie: This article attempts to determine the impact of marketing on consumer awareness when choosing to purchase organic food. Indicated in the related marketing of organic food and labor relations, distribution and quality. The product, which is organic food is offered in the market, often at higher proces. This is the most important feature affecting the demand. Organic food is associated mainly with healthier food, but only to a small extent is seen as a safety feature household usage. The more elements of marketing should use that distribution of organic food is usually very short channels.

  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka AB