AB

Bibliografia publikacji pracowników
Państwowej Szkoły Wyższej w Białej Podlaskiej

Baza tworzona przez Bibliotekę Akademii Bialskiej im. Jana Pawła II.



Zapytanie: BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie
1/7
Nr opisu: 0000045721
Autorzy: Magda Tyczyno, Aleksandra Dmitrowicz.
Tytuł pracy: Świadomość studentów Akademii Bialskiej Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II w zakresie bezpieczeństwa żywności
Tytuł całości: W: Zagadnienia kultury fizycznej i zdrowia w badaniach młodych naukowców : streszczenia materiaów konferencyjnych SKN / red. Martyna Jarocka, Artur Litwiniuk
Miejsce wydania: Biała Podlaska
Wydawca: Akademia Wychowania Fizycznego Józefa Piłsudskiego w Warszawie. Filia w Białej Podlaskiej
Rok wydania: 2023
Strony zajęte przez pracę: S. 66
ISBN: 978-83-61509-78-3
Charakterystyka formalna: streszczenie zjazdowe polskie (książka streszczeń)
Język publikacji: POL
Słowa kluczowe: bezpieczeństwo żywności ; studenci ; świadomość ; zachowania żywieniowe ; żywność
https://www.awf-bp.edu.pl/wp-content/uploads/2023/06/Abstact-book-O-SKN-2.06.2023r-FAWF-WWFiZ-Biala-Podlaska-5.pdf

2/7
Nr opisu: 0000045722
Autorzy: Magda Tyczyno, Aleksandra Dmitrowicz, Iwona Mystkowska.
Charakterystyka formalna: udział w konferencji naukowej
Język publikacji: POL
Słowa kluczowe: bezpieczeństwo żywności ; studenci ; świadomość ; żywność

3/7
Nr opisu: 0000042643
Autorzy: Jerzy Władysław Bertrandt.
Tytuł pracy: Bezpieczeństwo i ochrona żywności przed zagrożeniem czynnikami biologicznymi
Tytuł całości: W: Bezpieczeństwo żywnościowe żołnierzy Sił Zbrojnych Rzeczypospolitej Polskiej w warunkach kryzysu epidemicznego wywołanego zagrożeniem biologicznym / red. nauk. Paweł Kler, Jerzy Bertrandt
Miejsce wydania: Toruń
Wydawca: Wydawnictwo Adam Marszałek
Rok wydania: 2021
Strony zajęte przez pracę: S. 86-110
ISBN: 978-83-8180-534-6
Charakterystyka formalna: rozdział w monografii polskiej
Charakterystyka wg MNiSW: rozdział w monografii z wykazu MEiN
Język publikacji: POL
Słowa kluczowe: bezpieczeństwo żywności ; choroby pasożytnicze ; czynniki biologiczne ; zanieczyszczenie biologiczne ; zatrucie pokarmowe ; zakażenia jelitowe ; zakażenie pokarmowe

4/7
Nr opisu: 0000042645
Autorzy: Jerzy Władysław Bertrandt, Bartosz Bertrandt.
Tytuł pracy: Bezpieczeństwo żywności i higiena żywienia w warunkach epidemii COVID-19
Tytuł całości: W: Bezpieczeństwo żywnościowe żołnierzy Sił Zbrojnych Rzeczypospolitej Polskiej w warunkach kryzysu epidemicznego wywołanego zagrożeniem biologicznym / red. nauk. Paweł Kler, Jerzy Bertrandt
Miejsce wydania: Toruń
Wydawca: Wydawnictwo Adam Marszałek
Rok wydania: 2021
Strony zajęte przez pracę: S. 232-255
ISBN: 978-83-8180-534-6
Charakterystyka formalna: rozdział w monografii polskiej
Charakterystyka wg MNiSW: rozdział w monografii z wykazu MEiN
Język publikacji: POL
Słowa kluczowe: bezpieczeństwo żywności ; COVID-19 ; epidemia ; higiena żywienia ; model żywienia ; SARS-CoV-2 ; zakażenie ; żywienie

5/7
Nr opisu: 0000042641
Autorzy: Paweł Kler, Jerzy Władysław Bertrandt.
Tytuł monografii: Bezpieczeństwo żywnościowe żołnierzy Sił Zbrojnych Rzeczypospolitej Polskiej w warunkach kryzysu epidemicznego wywołanego zagrożeniem biologicznym / red. nauk. Paweł Kler, Jerzy Bertrandt
Miejsce wydania: Toruń
Wydawca: Wydawnictwo Adam Marszałek
Rok wydania: 2021
Strony: 295, [1] s., il., 23 cm
Seria: Biblioteka Logistyka Wojskowego
ISBN: 978-83-8180-534-6
Charakterystyka formalna: monografia polska (redaktor)
Charakterystyka wg MNiSW: redakcja monografii z wykazu MEiN
Język publikacji: POL
Punktacja ministerstwa: 80.000
Index Copernicus: 20.000
Słowa kluczowe: bezpieczeństwo żywności ; bezpieczeństwo żywnościowe ; epidemia ; Siły Zbrojne RP ; Wojsko Polskie ; zabezpieczenie żywnościowe ; zagrożenie biologiczne

6/7
Nr opisu: 0000042624
Autorzy: Jerzy Władysław Bertrandt.
Tytuł pracy: Pandemia COVID-19 - wpływ na bezpieczeństwo żywnościowe, bezpieczeństwo żynwości i żywienia
Tytuł równoległy: COVID-19 pandemic- impact on food security, food and nutrition safety
Tytuł całości: W: Współczesne zagrożenia bezpieczeństwa państwa, Część 2 / red. nauk. Zbigniew Ciekanowski
Miejsce wydania: Biała Podlaska
Wydawca: Wydawnictwo Państwowej Szkoły Wyższej im. Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej
Rok wydania: 2021
Strony zajęte przez pracę: S. 86-108
ISBN: 978-83-64881-77-0
Charakterystyka formalna: rozdział w monografii polskiej
Charakterystyka wg MNiSW: rozdział w monografii z wykazu MEiN
Język publikacji: POL
Słowa kluczowe: bezpieczeństwo żywienia ; bezpieczeństwo żywności ; bezpieczeństwo żywnościowe ; COVID-19 ; kwarantanna ; model żywienia ; pandemia
Słowa kluczowe ang.: COVID-19 ; food safety ; food security ; nutrition model ; pandemic ; quarantine
[sprawdź dostępność w katalogu AB]

7/7
Nr opisu: 0000042644
Autorzy: Jerzy Władysław Bertrandt, Paweł Kler, Bartosz Szcześniak.
Tytuł pracy: Systemy nadzoru i kontroli nad bezpieczeństwem żywności
Tytuł całości: W: Bezpieczeństwo żywnościowe żołnierzy Sił Zbrojnych Rzeczypospolitej Polskiej w warunkach kryzysu epidemicznego wywołanego zagrożeniem biologicznym / red. nauk. Paweł Kler, Jerzy Bertrandt
Miejsce wydania: Toruń
Wydawca: Wydawnictwo Adam Marszałek
Rok wydania: 2021
Strony zajęte przez pracę: S. 150-194
ISBN: 978-83-8180-534-6
Charakterystyka formalna: rozdział w monografii polskiej
Charakterystyka wg MNiSW: rozdział w monografii z wykazu MEiN
Język publikacji: POL
Słowa kluczowe: bezpieczeństwo żywności ; higiena żywności ; Inspekcja Weterynaryjna ; instytucje międzynarodowe ; instytucje państwowe ; kodeks żywnościowy ; kontrola jakości ; nadzór ; normy prawne ; Państwowa Inspekcja Ochrony Roślin i Nasiennictwa ; Państwowa Inspekcja Sanitarna ; system nadzoru ; system HACCP ; system RASFF ; Unia Europejska ; Wojskowa Inspekcja Sanitarna ; Wojskowa Inspekcja Weterynaryjna

  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka AB