AB

Bibliografia publikacji pracowników
Państwowej Szkoły Wyższej w Białej Podlaskiej

Baza tworzona przez Bibliotekę Akademii Bialskiej im. Jana Pawła II.



Zapytanie: JAKOŚĆ
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie
1/6
Nr opisu: 0000046116
Autorzy: Iwona Mystkowska, Krystyna Elżbieta Zarzecka, Marek Gugała, Agnieszka Ginter, Anna Sikorska.
Tytuł pracy: Wpływ herbicydu i biostymulatorów na wybrane cechy jakości konsumpcyjnej bulw ziemniaka
Tytuł całości: W: Nasiennictwo i ochrona ziemniaka : 53. konferencja naukowo-szkoleniowa, Mielno 11-12 maja 2023 r.
Miejsce wydania: Bonin
Wydawca: Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin - Państwowy Instytut Badawczy w Radzikowie
Rok wydania: 2023
Strony zajęte przez pracę: S. 42--44
ISBN: 978-83-87109-89-9
Uwagi: Poster.
Charakterystyka formalna: streszczenie zjazdowe polskie (książka streszczeń)
Język publikacji: POL
Słowa kluczowe: biostymulatory ; bulwa ziemniaka ; herbicydy ; jakość ; konsumpcja ; ziemniak
Uwaga: Kopia dostępna w Sekcji Bibliometrii.
http://ziemniak-bonin.pl/wp-content/uploads/2023/05/Materia%C5%82y-konferencyjne-Mielno-2023.pdf

2/6
Nr opisu: 0000045426
Autorzy: Konrad Żak.
Tytuł pracy: Determinanty jakości rekrutacji i selekcji - wyzwania dla efektywności procesów pozyskiwania kandydatów do pracy
Tytuł całości: W: Rynek pracy wobec wyzwań przyszłości : ewolucja i współczesne uwarunkowania / red. Agnieszka Siedlecka, Danuta Guzal-Dec
Miejsce wydania: Biała Podlaska
Wydawca: Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
Rok wydania: 2022
Strony zajęte przez pracę: S. 213-235
ISBN: 978-83-64881-95-4
Charakterystyka formalna: rozdział w monografii polskiej
Charakterystyka wg MNiSW: rozdział w monografii z wykazu MEiN
Język publikacji: POL
Słowa kluczowe: jakość ; pracownicy ; rekrutacja ; rynek pracy ; selekcja ; zarządzanie jakością ; zarządzanie zasobami ludzkimi
[sprawdź dostępność w katalogu AB]

3/6
Nr opisu: 0000037920
Autorzy: Paweł Sobczak, Wioletta Żukiewicz-Sobczak.
Tytuł pracy: Magazyn wyrobów gotowych
Tytuł równoległy: Finished product store
Tytuł czasopisma:
Szczegóły: 2019, nr 6, s. 18--20
p-ISSN: 0367-4916
e-ISSN: 2449-9536

Charakterystyka formalna: artykuł w czasopiśmie polskim
Charakterystyka merytoryczna: artykuł przeglądowy
Charakterystyka wg MNiSW: artykuł w czasopiśmie bez IF (wykaz MEiN)
Język publikacji: POL
Punktacja ministerstwa: 20.000
Słowa kluczowe: magazynowanie ; jakość ; utrwalanie ; chłodzenie ; zamrażanie
Słowa kluczowe ang.: storage ; quality ; preservation ; cooling ; freezing
Uwaga: Kopia dostępna w Sekcji Bibliometrii.
Streszczenie: Najmniej inwazyjną metodą przechowywania mięsa jest chłodzenie i mrożenie, które nie wymaga stosowania dodatków chemicznych. Na jakość finalnego wyrobu ma wpływ szybkość wychładzania tusz po uboju. Mięso może być przechowywane w chłodniach w temperaturze od -2 do +2°C lub w mroźni po zamrożeniu najczęściej poniżej -18°C. Zamrażaniu poddaje się mięso w postaci półtusz, ćwierćtusz, a także mięso po usunięciu kości. Natomiast przechowywanie mięsa lub wyrobów mięsnych przeznaczonych do sprzedaży detalicznej najczęściej odbywa się po uprzednim zapakowaniu. Do tego celu stosowana jest wszelkiego rodzaju folia m.in. polichlorek winylu, folia polietylenowa. W wyniku przechowywania mięsa w chłodni następuje wiele zmian fizykochemicznych, podczas których następuje ubytek masy (wody) w ilości do 2%.
Streszczenie: The least invasive method of storing meat is cooling and freezing, which does not require the use of chemical additives. The quality of the final product is affected by the cooling rate of the carcases after slaughter. Meat can be stored in cold stores at a temperature of -2 to +2°C or in freezers after freezing, usually below -18°C. Freezing is subjected to meat in the form of half-carcases, quarters and meat after bone removal. However, storage of meat or meat products intended for retail sale usually takes place after prior packing. For this purpose, all kinds of foils are used, among others polyvinyl chloride, polyethylene film. As a result of storing meat in the cold store there are a number of physicochemical changes, during which there is a loss of mass (water) in the amount of up to 2%.

4/6
Nr opisu: 0000029497
Autorzy: Beata Lewczuk, Bogumiła Edyta Zadrożniak.
Tytuł pracy: Jakość produktów żywnościowych a zachowania konsumentów w erze globalizacji
Tytuł całości: W: Współczesne dylematy polskiego rolnictwa 3, T. 1 / red. Krystyna Zarzecka, Stanisław Kondracki
Miejsce wydania: Biała Podlaska
Wydawca: Wydawnictwo PSW JPII
Rok wydania: 2014
Strony zajęte przez pracę: S. 393-400
ISBN: 978-83-61044-55-0
Charakterystyka formalna: rozdział w monografii polskiej
Charakterystyka wg MNiSW: rozdział w monografii - j. polski lub innym poza kongres.
Język publikacji: POL
Punktacja ministerstwa: 4.000
Liczba znaków: 21923
Liczba arkuszy: 0,55
Praca recenzowana
Słowa kluczowe: żywność ; jakość ; ocena ; globalizacja ; gospodarka rynkowa ; preferencje konsumenckie
Uwaga: sygn. 15762 XVII.5 CZYT. ; 15763 XVII.5 CZYT.
[sprawdź dostępność w katalogu AB]

5/6
Nr opisu: 0000024210
Autorzy: Agnieszka Smarzewska.
Tytuł pracy: Quality circle : a way to work improvement
Tytuł całości: W: Environment and human health = Środowisko a zdrowie człowieka / red. A. Borzęcki
Miejsce wydania: Lublin
Wydawca: WSCHÓD Agencja Usługowa
Rok wydania: 2009
Strony zajęte przez pracę: S. 385-390
ISBN: 978-83-62306-00-8
Charakterystyka formalna: rozdział w książce polskiej
Język publikacji: ENG
Słowa kluczowe: zarządzanie zasobami ludzkimi ; jakość ; organizacja
Słowa kluczowe ang.: quality ; human resources ; management ; organization
Uwaga: Kopia dostępna w Dziale Gromadzenia, Opracowania i Kontroli Zbiorów Biblioteki PSW.

6/6
Nr opisu: 0000017558
Autorzy: Maria Kozioł-Montewka, Małgorzata Wójtowicz, Agnieszka Sikora, Agnieszka Magryś, Iwona Jaworska-Gromaszek, Iwona Gładysz, Jarosław Foremny, Zbigniew Kędzierski, Justyna Niedźwiadek, Hanna Trzeciak, Jolanta Paluch-Oleś.
Tytuł pracy: Legionella pneumophila - charakterystyka mikrobiologiczna, regulacje prawne, badania mikrobiologiczne sieci wody ciepłej w budynkach zbiorowego zamieszkania
Tytuł równoległy: Legionella pneumophila - microbiological characteristics, law regulations, microbiological examination of hot water system in the places of collective accomodation
Tytuł całości: W: Współczesne zagrożenia zdrowia : praca zbiorowa / red. M. Kozioł-Montewka, S. Spisacka
Miejsce wydania: Biała Podlaska
Wydawca: Wydawnictwo PWSZ im. Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej
Rok wydania: 2008
Strony zajęte przez pracę: S. 391-405
ISBN: 978-83-61044-60-4
Uwagi: Streszcz. w jęz. ang.
Charakterystyka formalna: rozdział w monografii polskiej
Język publikacji: POL
Słowa kluczowe: Legionella ; legioneloza ; woda ; jakość ; zanieczyszczenie ; wodociągi

  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka AB