AB

Bibliografia publikacji pracowników
Państwowej Szkoły Wyższej w Białej Podlaskiej

Baza tworzona przez Bibliotekę Akademii Bialskiej im. Jana Pawła II.



Zapytanie: USŁUGI GASTRONOMICZNE
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie
1/7
Nr opisu: 0000032976
Autorzy: Marek Kuźmicki, Małgorzata Anna Wasilewska.
Tytuł pracy: The support of Lublin accomodation and catering enterprises by teritorial government units in the yeras 2007-2013 : a comparative analysis
Tytuł całości: W: Local Government in Selected Central and Eastern European Countries Experiences, Reforms and Determinants of Development / ed. by Mariusz Wiktor Sienkiewicz, Katarzyna Kuć-Czajkowska
Miejsce wydania: Lublin
Wydawca: Maria Curie-Skłodowska University Press
Rok wydania: 2016
Strony zajęte przez pracę: S. 249-260
ISBN: 978-83-7784-850-0
Uwagi: Streszcz. w jęz. ang.
Charakterystyka formalna: rozdział w monografii polskiej
Charakterystyka wg MNiSW: rozdział w monografii - j. kongres. lub podst. dla dyscypliny
Język publikacji: ENG
Punktacja ministerstwa: 5.000
Liczba arkuszy: 0,6
Praca recenzowana
Słowa kluczowe: przedsiębiorstwo ; usługi hotelarskie ; usługi gastronomiczne ; rozwój ; samorząd terytorialny ; wsparcie
Słowa kluczowe ang.: enterprises ; accomodation and catering services ; development ; teritorial government ; support
Uwaga: Kopia dostępna w Sekcji Bibliometrii.

2/7
Nr opisu: 0000030352
Autorzy: Marek Kuźmicki.
Tytuł pracy: Motywy i bariery zakładania działalności gospodaczej na rynku usług gastronomicznych i noclegowych
Tytuł równoległy: Motives and barriers to starting a business in the market of catering and accomodation services
Tytuł czasopisma:
Szczegóły: 2015, T. 17, z. 1, s. 123--128
p-ISSN: 1508-3535

Uwagi: Streszcz. w jęz. ang.
Charakterystyka formalna: artykuł w czasopiśmie polskim
Charakterystyka merytoryczna: artykuł oryginalny naukowy
Charakterystyka wg MNiSW: artykuł w czasopiśmie bez IF (wykaz MEiN)
Język publikacji: POL
Punktacja ministerstwa: 10.000
Praca recenzowana
Słowa kluczowe: przedsiębiorstwo ; działalność gospodarcza ; usługi gastronomiczne ; usługi noclegowe
Uwaga: Kopia dostępna w Dziale Gromadzenia, Opracowania i Kontroli Zbiorów Biblioteki PSW.
Inne bazy podające opis:
  • AGRO
  • BazEkon

    http://seria.com.pl/images/Pliki/repozytorium/17-1/17-1-Kuzmicki.pdf
    Projekt/grant: Wpływ otoczenia instytucjonalno-systemowego na rozwój przedsiębiorstw turystycznych w województwie lubelskim : Fundusz Grantów na Badania Własne / PSW Biała Podlaska

    3/7
    Nr opisu: 0000029453
    Autorzy: Marek Kuźmicki, Monika Anna Łęska.
    Tytuł pracy: Uwarunkowania rozwoju przedsiębiorstw noclegowych i gastronomicznych w województwie lubelskim
    Tytuł czasopisma:
    Szczegóły: 2014, nr 108, s. 79--88
    p-ISSN: 2081-6979

    Charakterystyka formalna: artykuł w czasopiśmie polskim
    Charakterystyka merytoryczna: artykuł oryginalny naukowy
    Charakterystyka wg MNiSW: artykuł w czasopiśmie bez IF (wykaz MEiN)
    Język publikacji: POL
    Punktacja ministerstwa: 8.000
    Praca recenzowana
    Słowa kluczowe: przedsiębiorstwo ; usługi gastronomiczne ; usługi hotelarskie ; rozwój ; otoczenie instytucjonalne ; otoczenie systemowe
    Inne bazy podające opis:
  • AGRO
  • BazEkon
  • System Informacji o Gospodarce Żywnościowej

    http://www.wne.sggw.pl/czasopisma/pdf/EIOGZ_2015_nr108.pdf
    Projekt/grant: Wpływ otoczenia instytucjonalno-systemowego na rozwój przedsiębiorstw turystycznych w województwie lubelskim : Fundusz Grantów na Badania Własne / PSW Biała Podlaska

    4/7
    Nr opisu: 0000023112
    Autorzy: Marek Kuźmicki.
    Tytuł pracy: Instytucjonalno-systemowe bariery rozwoju przedsiębiorstw świadczących usługi żywieniowe i noclegowe w województwie lubelskim
    Tytuł czasopisma:
    Szczegóły: 2011, T. 13, z. 2, s. 265--269
    p-ISSN: 1508-3535

    Charakterystyka formalna: artykuł w czasopiśmie polskim
    Charakterystyka wg MNiSW: artykuł w czasopiśmie bez IF (wykaz MEiN)
    Język publikacji: POL
    Punktacja ministerstwa: 7.000
    Praca recenzowana
    Słowa kluczowe: przedsiębiorstwo ; usługi gastronomiczne ; usługi hotelarskie ; bariery rozwoju ; województwo lubelskie
    Uwaga: Kopia dostępna w Dziale Gromadzenia, Opracowania i Kontroli Zbiorów Biblioteki PSW.

    5/7
    Nr opisu: 0000023111
    Autorzy: Marek Kuźmicki.
    Tytuł pracy: Aktywność państwa w zakresie wspierania rozwoju przedsiębiorstw świadczących usługi gastronomiczne i noclegowe w świetle badań empirycznych
    Tytuł równoległy: State involvement in supporting the development of businesses providing catering and accomodation services in the light of empirical research
    Tytuł czasopisma:
    Szczegóły: 2010, T. 12, z. 2, s. 169--173
    p-ISSN: 1508-3535

    Charakterystyka formalna: artykuł w czasopiśmie polskim
    Charakterystyka merytoryczna: artykuł oryginalny naukowy
    Charakterystyka wg MNiSW: artykuł w czasopiśmie bez IF (wykaz MEiN)
    Język publikacji: POL
    Punktacja ministerstwa: 6.000
    Praca recenzowana
    Słowa kluczowe: przedsiębiorstwo turystyczne ; usługi gastronomiczne ; usługi hotelarskie ; otoczenie instytucjonalne ; otoczenie systemowe ; rozwój ; aktywność państwa
    Uwaga: Kopia dostępna w Dziale Gromadzenia, Opracowania i Kontroli Zbiorów Biblioteki PSW.

    6/7
    Nr opisu: 0000017960
    Autorzy: Marek Kuźmicki.
    Tytuł pracy: Wpływ otoczenia instytucjonalno-systemowego na rozwój przedsiębiorstw turystycznych świadczących usługi gastronomiczne w powiatach puławskim i łukowskim
    Tytuł całości: W: Kierunki rozwoju turystyki w województwie lubelskim / red. J. Bergier, M. Stelmach
    Miejsce wydania: Biała Podlaska
    Wydawca: Wydawnictwo PWSZ im. Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej
    Rok wydania: 2007
    Strony zajęte przez pracę: S. 229-236
    ISBN: 978-83-61044-24-6
    Charakterystyka formalna: rozdział w książce polskiej
    Język publikacji: POL
    Praca recenzowana
    Słowa kluczowe: przedsiębiorstwo turystyczne ; usługi gastronomiczne ; otoczenie instytucjonalne ; otoczenie systemowe ; województwo lubelskie
    Uwaga: sygn. 8399 XX CZYT. ; 8400 XX CZYT.

    7/7
    Nr opisu: 0000021008
    Autorzy: Jarosław Marek Żbikowski, Marek Kuźmicki.
    Tytuł pracy: Stan bazy gastronomicznej województwa lubelskiego w 2002 roku
    Tytuł czasopisma: ; nr 2
    Szczegóły: 2005, T. 3, s. 189--200
    p-ISSN: 1734-6436

    Uwagi: Streszcz. w jęz. ang.
    Charakterystyka formalna: artykuł w czasopiśmie polskim
    Język publikacji: POL
    Słowa kluczowe: usługi gastronomiczne ; baza gastronomiczna ; infrastruktura turystyczna ; województwo lubelskie
    Uwaga: sygn. 4663 XX CZYT.

      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka AB