AB

Bibliografia publikacji pracowników
Państwowej Szkoły Wyższej w Białej Podlaskiej

Baza tworzona przez Bibliotekę Akademii Bialskiej im. Jana Pawła II.



Zapytanie: MAZUR JAN
Liczba odnalezionych rekordów: 1



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie
1/1
Nr opisu: 0000038111
Autorzy: Paweł Sobczak, Kazimierz Zawiślak, Marian Panasiewicz, Jan Mazur, Sławomir Kocira, Wioletta Żukiewicz-Sobczak.
Tytuł pracy: Impact of heat treatment on the hardness and content of anti-nutritious substances in soybean seeds
Tytuł czasopisma:
Szczegóły: 2018, Vol. 10, nr (5), p. 46--52
p-ISSN: 2066-6845
e-ISSN: 2344-5459

Uwagi: Numer specjalny (special issue - BEMS 2018 Conference), ukazał się w X 2019 r.
Charakterystyka formalna: artykuł w czasopiśmie zagranicznym
Charakterystyka merytoryczna: artykuł oryginalny naukowy
Charakterystyka wg MNiSW: artykuł w innym czasopiśmie naukowym
Język publikacji: ENG
Punktacja ministerstwa: 15.000
Praca recenzowana
Słowa kluczowe ang.: micronization ; roasting ; soybean ; hardness ; urease
Uwaga: Kopia dostępna w Sekcji Bibliometrii.
Inne bazy podające opis:
  • WoS
  • Scopus

    http://chimie-biologie.ubm.ro/carpathian_journal/Vol_10(5)_2018.pdf
    Streszczenie: Soybean has a high content of anti-nutritious substances and, therefore, it should be subject to heat treatment in order to reduce harmful compounds and to increase its digestibility. Soybean seeds are used in animal nutrition as a component of compound fodder, and in dietetic food as a substitute for meat. In recent years, various soybean-based dishes gained on popularity. The process of high-intensity infrared processing (micronization) in 50 seconds raises the temperature of the raw material to 90°C. At this temperature starch gelatinization takes place, thanks to which the digestibility of seeds raises. Most often, in the production of fodder and soybean-based food, after heat treatment the reduction of average diameter or flaking process is implemented for which hardness, fragility, and seeds moisture content are among important parameters. In the present study the research was carried out on the impact of heat treatment, i.e. micronization and roasting, on soybean seeds hardness and content of anti-nutritious substances.

      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka AB