AB

Bibliografia publikacji pracowników
Państwowej Szkoły Wyższej w Białej Podlaskiej

Baza tworzona przez Bibliotekę Akademii Bialskiej im. Jana Pawła II.



Zapytanie: STRASSBURG BERBARDO
Liczba odnalezionych rekordów: 1



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie
1/1
Nr opisu: 0000039273
Autorzy: Wioletta Żukiewicz-Sobczak, Agnieszka Latawiec, Paweł Sobczak, Berbardo Strassburg, Dorota Plewik, Małgorzata Tokarska-Rodak.
Tytuł pracy: Biochars Originating from Different Biomass and Pyrolysis Process Reveal to Have Different Microbial Characterization : Implications for Practice
Tytuł czasopisma:
Szczegóły: 2020, Vol. 12, issue 4, article number 1526
p-ISSN: 2071-1050

Charakterystyka formalna: artykuł w czasopiśmie zagranicznym
Charakterystyka merytoryczna: artykuł oryginalny naukowy
Charakterystyka wg MNiSW: artykuł w czasopiśmie z IF (wykaz MEiN)
Język publikacji: ENG
Wskaźnik Impact Factor ISI: 3.251
Punktacja ministerstwa: 100.000
Praca recenzowana
Słowa kluczowe ang.: biochar ; microbiological analysis ; structure ; implications for practice
Inne bazy podające opis:
  • Scopus

    https://www.mdpi.com/2071-1050/12/4/1526
    DOI: 10.3390/su12041526
    Streszczenie: Sustainable technologies are increasingly promoted in various production areas. Protection of natural resources, as well as rational waste management, may lead to better optimization of technologies. Biochar, a product of pyrolysis of organic residues has found wide applications in waste management, agriculture, energy and construction industry. In the present study biochar samples produced in Poland and in Brazil were analysed for microbial content using three substrates: Plate Count Agar, Malt Agar, and Potato Agar. Both qualitative and quantitative measurements were done. Microscopic analysis of the biochar structure was also performed. We found that microbial cultures in both biochars represented a wide range of biodiversity of microorganisms genera and species. We demonstrate that the biochar samples differ depending on the botanical origin as well as on the production technology. Structure of the tested samples also varied depending on the botanical origin. Sample 1-PL (pine) was characterised by a compact and regular structure, while sample 2-PL (oak) showed porous and irregular structure. Sample from Brazil (1-BR) showed a more delicate structure than Polish biochars. Obtained properties may suggest a range of implications for practice.

      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka AB