AB

Bibliografia publikacji pracowników
Państwowej Szkoły Wyższej w Białej Podlaskiej

Baza tworzona przez Bibliotekę Akademii Bialskiej im. Jana Pawła II.



Zapytanie: SZCZEPANIK MAŁGORZATA
Liczba odnalezionych rekordów: 1



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie
1/1
Nr opisu: 0000033154
Autorzy: Małgorzata Szczepanik, Paweł Sobczak, Jacek Mazur, Kazimierz Zawiślak, Rafał Nadulski, Mirosława Wesołowska-Janczarek, Dorota Domagała, Józef Grochowicz, Wioletta Żukiewicz-Sobczak.
Tytuł pracy: Comparison of parmesan cheese drying course by menas of regression method
Tytuł czasopisma:
Szczegóły: 2016, T. 46, s. 15--29
p-ISSN: 1896-7701

Uwagi: Od 2016 r. zmiana numeru ISSN na 2450-8241.
Charakterystyka formalna: artykuł w czasopiśmie polskim
Charakterystyka merytoryczna: artykuł oryginalny naukowy
Charakterystyka wg MNiSW: artykuł w czasopiśmie bez IF (wykaz MEiN)
Język publikacji: ENG
Punktacja ministerstwa: 8.000
Praca recenzowana
Słowa kluczowe ang.: linear regression ; hypothesis testing ; multiple comparisons ; confidence bands ; cheese ; convection drying
Uwaga: Kopia dostępna w Sekcji Bibliometrii.
http://collbiom.up.lublin.pl/pdfview.aspx?tom=46&strona=15
Streszczenie: The aim of the article is to compare regression lines which describe relations between the inverse of water content in cheese and time of drying. Each line involves one of the combinations of Parmesan's type cheese piece sizes (4 mm, 6 mm) and drying temperatures (30°C and 50°C) and piece size of 8 mm dried in 50°C. Regression lines were compared for five combinations of piece sizes and drying temperatures. The duration of the drying process was ten hours. Regression coefficients in the equations were compared using partial F-test. Multiple pair comparisons were examined by means of SimReg procedure. The latter method allowed to identify pairs of significantly different regression equations as well as pairs of equations that do not differ significantly. A similar analysis was performed for the observations regarding the second drying period (from 5th to 10th hour of drying). In addition to the aforementioned methods also the procedure of determining groups of mutually parallel straight lines was used. The application of that method enabled the division of five equations into two groups.

  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka AB