AB

Bibliografia publikacji pracowników
Państwowej Szkoły Wyższej w Białej Podlaskiej

Baza tworzona przez Bibliotekę Akademii Bialskiej im. Jana Pawła II.



Zapytanie: WILCZYŃSKI KAMIL
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie
1/2
Nr opisu: 0000037963
Autorzy: Rafał Nadulski, Zbigniew Kobus, Kamil Wilczyński, Paweł Sobczak, Marian Panasiewicz, Wioletta Żukiewicz-Sobczak, Agnieszka Szparaga.
Tytuł pracy: Effect of Extraction Method and Thermosonication on Apple Juice Quality
Tytuł czasopisma:
Szczegóły: 2019, Vol. 9, issue 19, article number 3977
p-ISSN: 2076-3417

Charakterystyka formalna: artykuł w czasopiśmie zagranicznym
Charakterystyka merytoryczna: artykuł oryginalny naukowy
Charakterystyka wg MNiSW: artykuł w czasopiśmie z IF (wykaz MEiN)
Język publikacji: ENG
Wskaźnik Impact Factor ISI: 2.474
Punktacja ministerstwa: 100.000
Praca recenzowana
Słowa kluczowe ang.: thermosonication ; apple juice ; extraction methods ; bioactive compounds
Uwaga: Kopia dostępna w Sekcji Bibliometrii.
Inne bazy podające opis:
  • Scopus

    https://www.mdpi.com/2076-3417/9/19/3977
    DOI: 10.3390/app9193977
    Streszczenie: This paper presents the results of a study on the influence of juice extraction and thermosonication methods on the content of microorganisms in juices stored under refrigeration and in ambient temperature. It was determined that the type of extraction device used influenced the content of microorganisms in juice. The lowest total content of mesophilic microorganisms was obtained in juice extracted on a piston press, and the highest was obtained using a centrifuge. The additional purpose was to evaluate the influence of ultrasonic treatment on selected parameters of apple juice quality: cloud value, antioxidant activity, total phenolic content, flavonoid content, and anthocyanin content. The ultrasound treatment of juice from the piston press was conducted at two levels of radiated sonic power so as to obtain sublethal and lethal temperatures of the juice. It was demonstrated that only ultrasound treatment within the range of lethal temperatures was sufficient to deactivate microorganisms. It was determined that thermosonication did not influence the deterioration of chemical properties of juices, with the exception of decreased anthocyanin content. The described method enables prolongation of the shelf life of fresh apple juice under refrigeration to 168 hours (7 days).

    2/2
    Nr opisu: 0000035454
    Autorzy: Marta Kozak, Paweł Sobczak, Kamil Wilczyński, Zbigniew Kobus, Kazimierz Zawiślak, Wioletta Żukiewicz-Sobczak.
    Tytuł pracy: Concept of using fruit pomace on sustainable farms
    Tytuł całości: W: Farm Machinery and Processes Management in Sustainable Agriculture : symposium proceedings / ed. by Edmund Lorencowicz, Jacek Uziak, Bruno Huyghebaert
    Miejsce wydania: Lublin
    Wydawca: Department of Machinery Exploitation and Management of Production Processes University of Life Sciences in Lublin
    Rok wydania: 2017
    Strony zajęte przez pracę: S. 192-197
    ISBN: 978-83-937433-2-2
    Uwagi: Publikacja zindeksowana w WoS w XI 2018 r.
    Charakterystyka formalna: referat w materiałach pokonferencyjnych polskich
    Charakterystyka merytoryczna: konferencja naukowa międzynarodowa
    Charakterystyka wg MNiSW: publikacja w recenzowanych mat. konf. międzynar. uwzględnionej w WoS
    Język publikacji: ENG
    Punktacja ministerstwa: 15.000
    Praca recenzowana
    Słowa kluczowe ang.: sustainable farms ; agglomeration ; antioxidant activity ; polyphenols ; pomace
    Uwaga: Kopia dostępna w Sekcji Bibliometrii
    Inne bazy podające opis:
  • WoS

    DOI: 10.24326/fmpmsa.2017.35
    Streszczenie: The paper presents the possibility of using fruit pomace as the management of poor products on sustainable farms. Processing of raw materials in the fruit and vegetable industry involves generation of manufacturing waste, of which pomace that may be processed in different ways, constitutes the highest share. Pomace is most commonly used as fuel in biogas plants, or as feed additives. Despite its high microbial instability, pomace is a great source of numerous bioactive substances.Therefore, it may be used alternatively in the production of granulated fruit and herbal teas.The aim of this paper was to assess the possibility of using fruit pomace in the production of granulated teas with addition of Melissa officinalis. Material used in the study was the agglomeration of dried and fragmented black chokeberry and apple pomace blended with Melissa officinalis. Prepared granules were used to make infusions for which the total polyphenol content, antioxidant activity and sediment amount were determined.

      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka AB