AB

Bibliografia publikacji pracowników
Państwowej Szkoły Wyższej w Białej Podlaskiej

Baza tworzona przez Bibliotekę Akademii Bialskiej im. Jana Pawła II.



Zapytanie: ANTIOXIDANT ACTIVITY
Liczba odnalezionych rekordów: 1



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie
1/1
Nr opisu: 0000035454
Autorzy: Marta Kozak, Paweł Sobczak, Kamil Wilczyński, Zbigniew Kobus, Kazimierz Zawiślak, Wioletta Żukiewicz-Sobczak.
Tytuł pracy: Concept of using fruit pomace on sustainable farms
Tytuł całości: W: Farm Machinery and Processes Management in Sustainable Agriculture : symposium proceedings / ed. by Edmund Lorencowicz, Jacek Uziak, Bruno Huyghebaert
Miejsce wydania: Lublin
Wydawca: Department of Machinery Exploitation and Management of Production Processes University of Life Sciences in Lublin
Rok wydania: 2017
Strony zajęte przez pracę: S. 192-197
ISBN: 978-83-937433-2-2
Uwagi: Publikacja zindeksowana w WoS w XI 2018 r.
Charakterystyka formalna: referat w materiałach pokonferencyjnych polskich
Charakterystyka merytoryczna: konferencja naukowa międzynarodowa
Charakterystyka wg MNiSW: publikacja w recenzowanych mat. konf. międzynar. uwzględnionej w WoS
Język publikacji: ENG
Punktacja ministerstwa: 15.000
Praca recenzowana
Słowa kluczowe ang.: sustainable farms ; agglomeration ; antioxidant activity ; polyphenols ; pomace
Uwaga: Kopia dostępna w Sekcji Bibliometrii
Inne bazy podające opis:
  • WoS

    DOI: 10.24326/fmpmsa.2017.35
    Streszczenie: The paper presents the possibility of using fruit pomace as the management of poor products on sustainable farms. Processing of raw materials in the fruit and vegetable industry involves generation of manufacturing waste, of which pomace that may be processed in different ways, constitutes the highest share. Pomace is most commonly used as fuel in biogas plants, or as feed additives. Despite its high microbial instability, pomace is a great source of numerous bioactive substances.Therefore, it may be used alternatively in the production of granulated fruit and herbal teas.The aim of this paper was to assess the possibility of using fruit pomace in the production of granulated teas with addition of Melissa officinalis. Material used in the study was the agglomeration of dried and fragmented black chokeberry and apple pomace blended with Melissa officinalis. Prepared granules were used to make infusions for which the total polyphenol content, antioxidant activity and sediment amount were determined.

      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka AB