AB

Bibliografia publikacji pracowników
Państwowej Szkoły Wyższej w Białej Podlaskiej

Baza tworzona przez Bibliotekę Akademii Bialskiej im. Jana Pawła II.



Zapytanie: DUST
Liczba odnalezionych rekordów: 1



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie
1/1
Nr opisu: 0000037927
Autorzy: Kazimierz Zawiślak, Paweł Sobczak, Marta Kozak, Jacek Mazur, Marian Panasiewicz, Wioletta Żukiewicz-Sobczak, Janusz Wojdalski, Leszek Mieszkalski.
Tytuł pracy: Microbiological Analysis and Concentration of Organic Dust in a Herb Processing Plant
Tytuł czasopisma:
Szczegóły: 2019, Vol. 28, no. 5, p. 3505-3511
p-ISSN: 1230-1485
e-ISSN: 2083-5906

Charakterystyka formalna: artykuł w czasopiśmie polskim
Charakterystyka merytoryczna: artykuł oryginalny naukowy
Charakterystyka wg MNiSW: artykuł w czasopiśmie z IF (wykaz MEiN)
Język publikacji: ENG
Wskaźnik Impact Factor ISI: 1.383
Punktacja ministerstwa: 40.000
Praca recenzowana
Słowa kluczowe ang.: dust ; contamination ; moulds ; herb industry ; environment
Uwaga: Kopia dostępna w Sekcji Bibliometrii.
Inne bazy podające opis:
  • WoS
  • Scopus

    http://www.pjoes.com/Microbiological-Analysis-and-Concentration-nof-Organic-Dust-in-an-Herb-Processing,93705,0,2.html
    DOI: 10.15244/pjoes/93705
    Streszczenie: In the dust of organic plant origin the presence of micro organisms, particularly moulds and endotoxins, is recorded to have harmful effects on the human body and cause many diseases. The microbiological quality of the processed plants is largely dependent on the fragment of the plant used as raw material, since the microbial contaminants are the result of different contacts of each particular part of the plant with the external environment during cultivation and further processing. Organic dust present in the plant raw material may be varied not only in terms of microbial contamination, but also regarding the size of particles thereof. In the presented study an attempt was made to identify fungi found in the organic dust sampled in an herb processing plant located in eastern Poland. The concentrations of PM10 and PM 1.0 were determined within two production lines, and these values were then referred to the existing regulations. The mean concentration of PM10 significantly exceeded the alert level.

      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka AB