AB

Bibliografia publikacji pracowników
Państwowej Szkoły Wyższej w Białej Podlaskiej

Baza tworzona przez Bibliotekę Akademii Bialskiej im. Jana Pawła II.



Zapytanie: POLYPHENOLS
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie
1/3
Nr opisu: 0000039872
Autorzy: Iwona Mystkowska, Krystyna Elżbieta Zarzecka, Marek Gugała, Anna Sikorska.
Tytuł pracy: The Polyphenol Content in Three Edible Potato Cultivars Depending on the Biostimulants Used
Tytuł czasopisma:
Szczegóły: 2020, Vol. 10, issue 7, article number 269
p-ISSN: 2077-0472

Uwagi: This article belongs to the Special Issue The Influence of Pre-Harvest Factors on the Product Quality of Field Crops.
Charakterystyka formalna: artykuł w czasopiśmie zagranicznym
Charakterystyka merytoryczna: artykuł oryginalny naukowy
Charakterystyka wg MNiSW: artykuł w czasopiśmie z IF (wykaz MEiN)
Język publikacji: ENG
Wskaźnik Impact Factor ISI: 2.925
Punktacja ministerstwa: 100.000
Praca recenzowana
Słowa kluczowe ang.: Solanum tuberosum L ; polyphenols ; cultivars ; biostimulants
https://www.mdpi.com/2077-0472/10/7/269
DOI: 10.3390/agriculture10070269
Streszczenie: The aim of the study was to assess the polyphenol content in tubers of three edible potato cultivars depending on the biostimulants used. Field research was carried out in the years 2016-2018 with an application of biostimulants in individual farm in Poland. The experiment was led by means of a split-plot method. The impact of two factors was tested. The first-order factor were the three cultivars of edible potato: Jelly, Honorata, Tajfun, while of the second-order four variants of applying biostimulants: Kelpak SL, Titanit, GreenOk, BrunatneBio Złoto. Potato plants were treated with biostimulators three times (beginning of flowering, full flowering and after plant flowering). The polyphenol content was determined by spectrophotometric method with Folin-Ciocâlteu reagent in fresh potato tuber mass. The content of polyphenols in tubers depended on the cultivars and biostimulants. Among the studied cultivars, Jelly accumulated the most polyphenols and Tajfun the least. Biostimulants increased the concentration of phenolic compounds compared to tubers from the control treatment.

2/3
Nr opisu: 0000035454
Autorzy: Marta Kozak, Paweł Sobczak, Kamil Wilczyński, Zbigniew Kobus, Kazimierz Zawiślak, Wioletta Żukiewicz-Sobczak.
Tytuł pracy: Concept of using fruit pomace on sustainable farms
Tytuł całości: W: Farm Machinery and Processes Management in Sustainable Agriculture : symposium proceedings / ed. by Edmund Lorencowicz, Jacek Uziak, Bruno Huyghebaert
Miejsce wydania: Lublin
Wydawca: Department of Machinery Exploitation and Management of Production Processes University of Life Sciences in Lublin
Rok wydania: 2017
Strony zajęte przez pracę: S. 192-197
ISBN: 978-83-937433-2-2
Uwagi: Publikacja zindeksowana w WoS w XI 2018 r.
Charakterystyka formalna: referat w materiałach pokonferencyjnych polskich
Charakterystyka merytoryczna: konferencja naukowa międzynarodowa
Charakterystyka wg MNiSW: publikacja w recenzowanych mat. konf. międzynar. uwzględnionej w WoS
Język publikacji: ENG
Punktacja ministerstwa: 15.000
Praca recenzowana
Słowa kluczowe ang.: sustainable farms ; agglomeration ; antioxidant activity ; polyphenols ; pomace
Uwaga: Kopia dostępna w Sekcji Bibliometrii
Inne bazy podające opis:
  • WoS

    DOI: 10.24326/fmpmsa.2017.35
    Streszczenie: The paper presents the possibility of using fruit pomace as the management of poor products on sustainable farms. Processing of raw materials in the fruit and vegetable industry involves generation of manufacturing waste, of which pomace that may be processed in different ways, constitutes the highest share. Pomace is most commonly used as fuel in biogas plants, or as feed additives. Despite its high microbial instability, pomace is a great source of numerous bioactive substances.Therefore, it may be used alternatively in the production of granulated fruit and herbal teas.The aim of this paper was to assess the possibility of using fruit pomace in the production of granulated teas with addition of Melissa officinalis. Material used in the study was the agglomeration of dried and fragmented black chokeberry and apple pomace blended with Melissa officinalis. Prepared granules were used to make infusions for which the total polyphenol content, antioxidant activity and sediment amount were determined.

    3/3
    Nr opisu: 0000035032
    Autorzy: Marta Kozak, Paweł Sobczak, Marta Krajewska, Beata Ślaska-Grzywna, Agnieszka Wójtowicz, Wioletta Żukiewicz-Sobczak.
    Tytuł pracy: Evaluation of health promoting properties and quality of herbal teas obtained from fine-grained fraction of herbs
    Tytuł równoległy: Ocena właściwości prozdrowotnych i jakości herbatek ziołowych otrzymanych z drobnoziarnistych frakcji ziół
    Tytuł czasopisma:
    Szczegóły: 2017, Vol. 18, nr 2, s. 388-403
    p-ISSN: 1332-9049

    Charakterystyka formalna: artykuł w czasopiśmie polskim
    Charakterystyka merytoryczna: artykuł oryginalny naukowy
    Charakterystyka wg MNiSW: artykuł w czasopiśmie bez IF (wykaz MEiN)
    Język publikacji: ENG
    Punktacja ministerstwa: 14.000
    Praca recenzowana
    Słowa kluczowe ang.: agglomeration ; antioxidative activity ; colour ; dpph ; heavy metal ions ; infusions ; polyphenols
    Uwaga: Kopia dostępna w Sekcji Bibliometrii
    https://jcea.agr.hr/volumes.php?lang=en&search=Article%3A1913
    DOI: 10.5513/JCEA01/18.2.1913
    Streszczenie: The purpose of this paper was to determine the quality of herbal teas produced using the non-pressure agglomeration of fine-grained fractions of herbs, compared with their counterparts available on the market. In prepared infusions, the total polyphenol content was determined, using the Folin-Ciocalteu's reagent, as well as the antioxidative activity with the use of the DPPH radical and L* a* b* colour parameters, according to the CIELab colour scale, were identified. Moreover, the iron, lead and cadmium ion content in the raw materials used in the manufacture of herbal granules was determined. Herbal infusions presented high but diversified active compound content. Infusions prepared from herbal granules displayed lower antioxidative properties and higher polyphenol content than commercially available teas. Infusions obtained from herbal granules of the smallest size had the darkest colour. Results of the analyses show that infusions obtained from granulated herbal powder do not pose any health hazard, and bio-active compounds contained therein may improve consumers' health. Non-pressure agglomeration of fine-grained herbal fractions may be used as an alternative method for their management.

      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka AB