AB

Bibliografia publikacji pracowników
Państwowej Szkoły Wyższej w Białej Podlaskiej

Baza tworzona przez Bibliotekę Akademii Bialskiej im. Jana Pawła II.



Zapytanie: OPAKOWANIE
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie
1/3
Nr opisu: 0000036481
Autorzy: Paweł Sobczak, Wioletta Żukiewicz-Sobczak, Daniel Tokarski, Izabela Adamowicz-Łogwińska.
Tytuł pracy: Metody pakowania mięsa i wyrobów mięsnych
Tytuł równoległy: Methods of packing meat and meat products
Tytuł czasopisma:
Szczegóły: 2018, nr 9, s. 24--28
p-ISSN: 0367-4916
e-ISSN: 2449-9536

Charakterystyka formalna: artykuł w czasopiśmie polskim
Charakterystyka merytoryczna: artykuł przeglądowy
Charakterystyka wg MNiSW: artykuł w czasopiśmie bez IF (wykaz MEiN)
Język publikacji: POL
Punktacja ministerstwa: 7.000
Praca recenzowana
Słowa kluczowe: opakowanie ; opakowanie aktywne ; MAP ; pakowanie próżniowe
Słowa kluczowe ang.: packaging ; active packaging ; MAP ; vacuum packaging
Uwaga: Kopia dostępna w Sekcji Bibliometrii.
Streszczenie: Dobór metody i rodzaju opakowania w przemyśle mięsnym ma szczególne znaczenie ze względów nie tylko na termin przydatności do spożycia, ale również atrakcyjność produktu pod względem wizualnym. Zastosowane materiały opakowaniowe muszą spełniać ściśle określone regulacje prawne pod względem kontaktu materiałów opakowaniowych z żywnością oraz posiadać odpowiednie właściwości wytrzymałościowe. Zastosowanie odpowiedniej metody pozostaje w rękach producentów wyrobów mięsnych. Do najpopularniejszych metod należy zaliczyć pakowanie próżniowe, pakowanie MAP oraz stosowanie tzw. opakowań aktywnych.
Streszczenie: The selection of the method and type of packaging in the meat industry is of special importance due for reasons not only of the shelf life, but also the visually attractiveness of the product. The packaging materials used must meet strictly defined legal regulations regarding the contact of packaging materials with food as well as have appropriate strength properties. The application of the appropriate method remains in the hands of meat producers. The most popular methods include vacuum packaging, MAP packaging and the use of active packaging.

2/3
Nr opisu: 0000035043
Autorzy: Paweł Sobczak, Wioletta Żukiewicz-Sobczak, Marta Kozak.
Tytuł pracy: Opakowania w przemyśle mięsnym
Tytuł czasopisma:
Szczegóły: 2017, nr 4, s. 16--18
p-ISSN: 0367-4916

Charakterystyka formalna: artykuł w czasopiśmie polskim
Charakterystyka merytoryczna: artykuł przeglądowy
Charakterystyka wg MNiSW: artykuł w czasopiśmie bez IF (wykaz MEiN)
Język publikacji: POL
Punktacja ministerstwa: 7.000
Praca recenzowana
Słowa kluczowe: przemysł mięsny ; opakowanie
Uwaga: Kopia dostępna w Sekcji Bibliometrii
Streszczenie: Opakowania w przemyśle mięsnym spełniają podwójną rolę. Pierwsza z nich i najważniejsza to zabezpieczenie wyrobu przed niekorzystnym oddziaływaniem czynników zewnętrznych, natomiast druga to atrakcyjny wygląd, który jest istotny w marketingu, a w szczególności w sieci placówek sprzedaży detalicznej.

3/3
Nr opisu: 0000042393
Autorzy: Teresa Janicka-Michalak.
Tytuł pracy: Kredyt obrotowy jako źródło subsydiowania zewnętrznego działań marketingowych produktu żywnościowego - oryginalność opakowań
Tytuł całości: W: Zarządzanie i bezpieczeństwo w łańcuchu żywnościowym / red. nauk. Anna Walaszczyk, Irena Jałmużna, Jerzy Lewandowski
Miejsce wydania: Łódź
Wydawca: Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej
Rok wydania: 2016
Strony zajęte przez pracę: S. 92-106
ISBN: 978-83-7283-774-5
Kopia niedostępna: x
Charakterystyka formalna: rozdział w monografii polskiej
Język publikacji: POL
Słowa kluczowe: finansowanie zewnętrzne ; kredyt obrotowy ; marketing ; opakowanie ; produkt żywnościowy ; przedsiębiorstwo ; źródła finansowania

  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka AB